Blog Image

Youri's DolfijnTherapie

_________________________________________________________________________________

Van 9 t/m 26 Augustus 2012 heeft Youri opnieuw Dolfijntherapie gehad in Curacao. Ook van deze therapie en de weg daar naar toe,hebben wij weer een weblog bijgehouden. Neem ook eens een kijkje op de site van Stichting Dolfinn, zij hebben opnieuw de helft van Youri's dolfijntherapie vergoed.

Van 2 t/m 13 Augustus 2010
heeft Youri Dolfijntherapie gehad in Curacao. Over deze therapie en de weg daar naar toe,hebben wij dit weblog bijgehouden. Neem ook eens een kijkje op de site van Stichting Dolfinn, zij hebben de helft van Youri's dolfijntherapie vergoed.

Van 5 t/m 16 juni 2008 zijn wij op uitnodiging van Stichting Kinderdroom met Youri op Dolfijntherapie in Benidorm geweest. Wij hebben in de dagen dat wij daar waren een dagboek bijhouden. Dit dagboek kunt u nog steeds bekijken door hier te klikken. Stichting Kinderdroom zet zich in voor zieke kinderen en hun familie. Eén van de manieren waarop ze dat doen is door het laten volgen van therapie met dolfijnondersteuning.

(Na het schrijven van uw bericht moet u een code overnemen in een klein venstertje. Als u de code verkeerd overneemt, moet het hele bericht opnieuw geschreven worden. Daarom is het wijs om na het typen, het bericht te selekteren en even te kopieëren.)

De vliegreis van Curaçao naar Nederland

Curaçao 2012 Posted on Tue, August 28, 2012 20:56:53

28 augustus 2012

Afgelopen zondag was onze laatste dag in Curaçao. Nadat de koffers waren ingepakt en we voor de allerlaatste keer ontbeten hadden op het strand van Hemingway, zijn we lekker nog een paar uurtjes naar het strand geweest. Nog even lekker genieten van de caribische zee. We konden tot 15.00 uur in ons appartement blijven dus voordat we door de bus werden opgehaald was er nog even tijd om te douchen en te eten.
Nadat we vrijdag al afscheid genomen hadden van de mensen van het CDTC centrum en meneer Martina, was het zondag ook tijd om afscheid te nemen van Joyceline, Dalies en Sherdon (werknemers lions Dive). Om half 4 kwamen ook Soraya, Yoram, Miranda en Ronald ons gedag zeggen. Zij vliegen op maandag de 27ste weer terug.Tegen vieren kwam de bus om ons naar het vliegveld te brengen. We waren gelukkig de laatste dus de bus ging direct naar het vliegveld. Daar aankgekomen ging het inchecken vrij snel en na diverse paspoortcontrole’s (wel 3!) kwamen we in de belastingvrije shopzone. Daar nog wat kadootjes voor thuis gekocht want in Curaçao zelf is weinig anders dan souvenirs, souveniers en nog eens souveniers.

We mochten als eerste het vliegtuig in (goed geregeld) en gingen op tijd (19.25 uur) de lucht in voor een vlucht van 8 uur en 45 minuten. Wel kwamen we ter hoogte van St. Maarten in wat turbulentie terecht, waarschijnlijk door orkaan Isaac die in die buurt Cuba en nu in het zuiden van Noord-Amerika een beetje vervelend aan het doen is. Iedereen snel zitten en riemen vast dan maar weer. Gelukkig was het niet van lange duur. De rest van de vlucht verliep voorspoedig. Na ons avondmaal viel Youri al snel in slaap en is tot we op Schiphol aankwamen blijven slapen. Jen heeft ook nog wat uurtjes gepakt en de rest bij elkaar misschien een paar uurtjes.
Op maandag 27 augustus Om ongeveer 10.40 uur zijn we geland (eerder dan de bedoeling was). Daar moesten we nog even wachten want er stond nog een ander vliegtuig aan onze gate. Toen deze vertrokken was duurde het nog even voor we aan de gate gekoppeld waren. Uiteindelijk was het tegen half 12 voordat we eruit konden (ben je een keer op tijd, heb je er nog niet veel aan). wij kwamen als laatste uit het vliegtuig (wij moeten altijd even wachten ivm de wagen/rolstoel voor Youri).Voor Youri (ons slaapkopje) stond gelukkig een rolstoel klaar. Na een aantal controles kwamen we aan bij de kofferband. We hadden al snel onze koffers, dus op naar de opa’s en Nelly,die stonden buiten op ons te wachten en daarna met z’n allen lekker naar huis. Gelukkig was het in Nederland lekker weer, dat maakt de overgang toch iets meer minder erg.

Thuis plofte Youri meteen op de bank, lekker languit liggen. Ook Jennifer dook meteen voor een paar uurtjes haar bed in. Later op de middag viel Youri boven op bed in slaap. ‘s Avonds Youri even wakker gemaakt voor het eten, spinazie met gehaktballen, die gingen er wel in. Na het eten was Youri zo moe dat hij meteen weer naar bed wilde.Youri sliep meteen weer tot de volgende ochtend een uurtje of 11. Hopelijk is nu alle vermoeidheid bij Youri eruit.
Alle vakantiespullen zijn weer gewassen en opgeruimd. We kijken terug op een hele leuke en bijzondere reis waarvan we nog lang zullen nagenieten. Ondanks dat het lastig is om het gevoel van de therapie over te kunnen brengen, hopen we dat we jullie toch een kijkje hebben kunnen geven wat wij in Curaçao gedaan hebben en dat jullie genoten hebben van de foto’s, filmpjes en het verslag.

Bedankt voor jullie belangstelling.

Dikke kus van ons!Jetskiën, zwemmen en chillen

Curaçao 2012 Posted on Sun, August 26, 2012 04:31:05

25 augustus 2012

Vandaag een mooie zonnige zaterdag. Vanmorgen hebben Daan en Jennifer gejetskied. Dit stond nog op Jen haar lijstje deze vakantie. Het was een mooi zeetje en de jetski’s waren vrij dus konden ze er meteen mee weg. Eigenlijk mocht Jennifer nog niet alleen, dat mag vanaf 18 jaar maar omdat wij het goed vonden mocht het toch. Oma en Youri konden het jetskieën vanaf het terras van ons appartement bekijken. Jennifer en Daan vonden het erg leuk.

Daarna thuis even een lekker soeppie en broodje gegeten. De rest van de dag zijn we op het strand geweest,hebben lekker gezwommen en in de schaduw onder de palmbomen gezeten.Daan heeft nog mooie vissen gespot met snorkelen en Jennifer heeft zich vermaakt bij het zwembad met wat vrienden en vriendinnen.

‘s Avonds hebben we wat eten gehaald bij Hemmingway en dat gezellig op ons terras opgegeten en voor de laatste keer genoten van ons uitzicht op de Caribische zee, boten en palmbomen.

Morgen kunnen we nog één keer genieten van het ontbijt op het strand bij Hemingway en daarna moeten we de koffers weer inpakken voor een vliegreis van zo’n 10 uur. Om 16.00 uur worden we opgehaald bij Lions Dive en als alles meezit vertrekken we om 19.25 uur van het vliegveld in Curaçao om rond 11.00/11.30 uur op Schiphol te landen.

Dit was het laatste berichtje vanuit Curaçao, ik zal nog één berichtje sturen vanuit Nederland.

Ajó!
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#54‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#54De laatste therapiedag, snik, snik!

Curaçao 2012 Posted on Sat, August 25, 2012 04:47:22

24 augustus 2012

Vandaag helaas alweer de laatste dolfijnentherapiedag van Youri. Wat is het ontzettend hard gegaan. Was Youri vorige week af en toe nog zoekende en duwde hij Gee Gee soms weg, deze week had hij er erg veel lol in, en wat heeft Youri de afgelopen 2 weken hard gewerkt zeg!

Voordat Youri om 13.00 uur vanmiddag weer aan het werk mocht met Gee Gee hadden Jennifer en Esther nog een Dolphin swim bij de Dolphin Academy (ja, ja, ze kunnen er geen genoeg van krijgen!). Daar mochten ze zwemmen met dolfijn Bonnie en Nubia. Ze mochten o.a. zwemmen met de dolfijnen, aaien, kregen kusjes, mochten handen schudden, spetteren en een ritje maken (tussen 2 dolfijnen vooruit gebracht worden). Het was erg leuk.

Daarna was het tijd voor Youri om voor de laatste keer het water in te duiken met Gee Gee. We hadden wat lekkers meegenomen en ook het evaluatieformulier en het aandenkenblad met een persoonlijke noot voor het CDTC team en speciaal voor Wendy en Yvonne, want dat zijn echt schatten. Eerder op de dag hadden we al afscheid genomen van Sonya, Youri’s dolfijnentrainster van 2 jaar geleden want die werkt alleen ‘s morgens.Tussendoor ook nog even meneer Martina gedag gezegd.

Voor de watertijd heeft Youri zich prima vermaakt in de therapieruimte. Ze hebben daar gewerkt met scheerschuim, dat vond Youri erg leuk. Tussendoor ook naar muziek geluisterd. Hij kwam bijna als een scheerschuimmannetje naar buiten.
Tijdens de watertijd moest Youri de eerste 5 minuten even z’n draai vinden maar daarna ging het weer als een speer. Tijdens de pauze had Wendy verschillende dingen meegenomen maar Youri koos meteen voor het lieveheersbeestje. Youri moest de stippen van het lieveheersbeestje eraf halen en aan Wendy geven. Dit deed Youri erg goed.
Youri had vandaag iets eerder pauze dan anders. Dit kwam omdat dolfijn Gee Gee weer eens erg dwars was. Ze zwemt dan naar het basin ernaast. Gee Gee kreeg daarna straf. De straf bestond vandaag niet alleen uit negeren maar ze kreeg ook geen vis meer. Het gevolg was dat Youri geen dolfijn meer had. Maar dit werd eerst opgelost door dolfijn Li-Na en daarna door dolfijn Papito. Zo had Youri vandaag niet 1 maar 3 dolfijnen! Youri maakte het niet uit die vond het wel gezellig met Li-Na en Papito. Youri kreeg meteen een dikke smakker op z’n wang van allebei. Youri heeft veel activiteiten gedaan zoals met de bal overgooien, ring gooien, door de hoepel en over de rekstok springen, met het bodyboard, zingen, kusjes geven, handen schudden spetteren en een visje geven. Ook stak Papito een paar keer z’n tong uit. Youri had veel plezier in het water en was af en toe zo druk in z’n bewegingen dat Wendy hem amper kon houden.Op het eind werd Papito uitgezwaaid en toen was het echt voorbij snik, snik!
Toen was het tijd geworden om ook afscheid te nemen van Wendy en Yvonne. Wendy gaat morgen voor een vakantie van 2 weken naar Nederland en Yvonne blijft nog 6 weken en dan is haar stage hier voorbij. Ons vliegtuig vertrekt as. zondagavond om 19.25 uur. Tenminste als de storm die bij St. Maarten raast zich een beetje gedeinst houdt. Gister was het hier bladstil en benauwd, vandaag waaide het stevig maar verder was het goed te doen. Na alle afscheidszoenen was het echt tijd om naar ons appartement te gaan. Daar hebben we de cd en dvd met foto’s bekeken die we van Wendy gekregen hadden van deze 2 weken therapie. Ook hebben we 1 foto in een lijstje gekregen, deze heeft in even een mooi plekje in ons appartement maar zal deze week een mooi plekje thuis krijgen.

Nu nog even een dagje lekker chillen.

Groetjes!

<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#53‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#53Quad rijden, haaien spotten en dolfijntherapie

Curaçao 2012 Posted on Fri, August 24, 2012 05:25:07

23 augustus 2012

Vandaag een bloedhete dag. Dit komt omdat er geen wind stond waardoor het ontzettend plakkerig aanvoelt. De oorzaak is een storm die over het eiland St. Maarten raast waarvan Curaçao dan weer een staartje krijgt. Ze voorspellen ook wat regen maar dat mag wel even wachten tot maandag hoor.

Vanmorgen hebben Daan en Jennifer een quad tocht over een gedeelte van het eiland gemaakt onder leiding van een gids. Ze waren de enige, dus ze hadden een privé ritje van zo’n 3 uur. Daan en Jennifer hebben om en om gereden, Jennifer mocht alleen maar vond dat voor zo’n 3 uur toch wat te zwaar. De rit bracht ze o.a. langs de een grot, de Aloe Vera plantage en de dierentuin met een groot restaurant. Lekker stoffig kwamen ze weer thuis.
Youri, Annie en Esther waren ‘s morgens in het water gedeelte geweest waar tegenwoordig haaien zitten (2 jaar geleden had Youri op die plek z’n dolfijnentherapie) samen met de familie van Soraya. Het verblijf is nog niet officieel open omdat er nog wat hekken geplaatst moeten worden, maar meneer Martina van het CDTC had voor ons geregeld dat we toch een kijkje mochten nemen. Lia van het Sea aquarium ging met ons mee.Er zwemmen daar citroenhaaien (lemonsharks). Deze haaisoort is een van de gevaarlijkste die er is en eten alles wat los en vast zit ( je moet daar dus niet in het water vallen). Ze komen aan hun naam omdat als de haai een beetje boven water is hij dan een groenige kleur heeft. Daarna mochten we op de boot die ernaast ligt. In het ruim van de boot zitten allemaal ramen waardoor je de haaien en andere vissen onderwater kan bekijken. Youri vond het wel erg leuk beneden en ging lekker op het bankje zitten en genoot van de hele grote vissen. Daarna hebben we gezwommen in het kleine zwembad om wat af te koelen.

‘s Middags was het weer tijd om met Gee Gee aan het werk te gaan. Voor de watertijd ging Youri in de therapiekamer direct op de grote groene bal zitten. Youri kan op de bal goed z’n evenwicht houden. Daarna met het geluidenboek gewerkt. Youri zat op de mat met het verzwaringsdeken op z’n benen. Het geluidenboek heeft niet echt Youri’s interesse en hij was dus de boel lekker aan het uitdagen. Bij het geluid van de hond moest Youri erg hard lachen en pakte vervolgens het kaartje van het paard, dit deed hij een aantal keer totdat hij door had dat als hij het goede kaartje pakte de muziek even aan ging. Toen ging het als een trein en pakte Youri heel snel het juiste kaartje en keek dan snel naar de radio. Ook hebben ze gewerkt aan de motoriek om een lepel goed naar de mond te krijgen. Dat hebben ze geoefend door in een bak dingen verstopt te hebben tussen bonen die Youri er dan uit moest halen.
Daarna was het tijd voor de watertijd. Youri had er enorm veel zin in en deed weer erg goed z’n best en had de meeste pret. Hij heeft echt de smaak te pakken deze week. Youri werkte goed mee, maakte duidelijke keuzes en duwde hij Gee Gee vorige week nog regelmatig weg, nu zoekt hij haar regelmatig op door al z’n arm uit te steken als Gee Gee eraan komt.De laatste 10 minuten mochten we filmen/foto’s maken vanaf het dock (dus lekker dichtbij). Met de bal wilde Youri vandaag niet maar wel met de springstok, de ring en het bodyboard. Er was vandaag een ander bodyboard, eentje met Cars erop, dat vond Youri wel interessant. Verder gingen ze nog handen/vinnen schudden, bellen blazen (uit ‘t spuitgat op Gee Gee’s kop), spetteren, zingen en een visje geven. Als de watertijd weer is afgelopen en Youri klaar is met douchen en aankleden, draagt hij sinds een paar dagen z’n eigen tas. Ook dan houdt Youri goed z’n evenwicht. Weer een toppie dag dus!

Omdat Daan en Jennifer ‘s morgens niet mee konden naar de haaien en de boot mochten die van Lia na de therapie ook nog even kijken in het nog ‘verboden gebied’.
Youri heeft zich de rest van de middag prima vermaakt met 2 beachkleppers. Deze hadden we ‘s morgens gekregen van 2 meiden die vandaag naar huis gingen. Op de kleppers staan printjes van de spellen halma en dammen. Youri vond ze geweldig.
‘s Avonds zijn we uit eten geweest naar het restaurant ‘De kleine Wereld’. Dit restaurant ligt dichtbij Jan Thielbaai, aan het Spaanse Water, op geveer 10 minuten van ons appartement in Lions Dive. Dit is één van de restaurants die een shuttle service heeft, dwz Dalies van de servicebalie van Lions Dive maakt de reservering bij het restaurant en regelt dan meteen dat je opgehaald en weer thuisgebracht wordt. Erg goed geregeld dus. Een hele leuke tent aan het water, onze tafel stond op een vlonder. we hebben lekker geteten. Youri heeft genoten van zijn Dradu (vis) met patatjes en de rest van een lekker stukje vlees. Toen we klaar waren werden we weer netjes thuisgebracht met het shuttle busje van ‘De Kleine Wereld’. Om half 10 lag Youri moe maar voldaan weer in z’n bed en sliep direct als een roos!

Morgen alweer de laatste therapiedag, jammer hoor, zeker nu het zo goed gaat!

Te despues! (tot later)
https://youtube.com/watch?v=videoseries%3Flist%3DUUZZWtFnPc7_ohFnBeYTbT3w%26hl%3Dnl_NLDolfijn, dolfijn en nog eens dolfijn!

Curaçao 2012 Posted on Thu, August 23, 2012 05:48:25

22 augustus 2012

Vandaag een dag die helemaal in het teken stond van dolfijnen. Jennifer mocht ‘s morgens mee met een dolfijnentrainer. Met Yoram (broertje van Soraya) en nog enkele duitse kinderen mochten ze een kijkje nemen in de keuken van de dolfijn. In de keuken hangt een planbord waarop staat welke en de hoeveelheid vis en het aantal vitaminepillen welke de dolfijnen Chabelita, Li-Na, Gee Gee en Papito per therapiesessie nodig hebben. Ze hebben ook vitaminepillen nodig omdat de vis die ze eten in Canada gevangen wordt en diepgevroren in Curaçao aankomt, de vitamines zijn dan verloren gegaan. Jennifer en Yoram mochten de hoeveelheid vis afwegen voor Gee Gee en Papito. Verder mochten ze encounteren (zitten op het dock net zoals de broertjes/zusjesdag) op het dock met een dolfijn naar keuze. Jennifer maakte het niet uit en ging met Yoram mee naar Li-Na. Wij konden ze nog even spotten en hebben nog wat foto’s gemaakt. na het encounteren hebben ze nog naar een dolfijnenshow gekeken in het Sea Aquarium. Het programma daarna stelde niet zo heel veel voor, maar ach een kijkje in de keuken en encounteren is altijd leuk!

Youri heeft ‘s morgens even bij z’n zus gekeken tijdens het encounteren, ook Soraya en haar ouders waren daar. Daarna heeft Youri ook naar de dolfijnenshow gekeken, maar daar had hij niet veel aandacht voor, en een rondje gemaakt door het Sea Aquarium. Er zwemmen daar ook 3 baby dolfijnen van ongeveer 6 maanden uit, Zo schattig!Verder ‘s morgens nog lekker gezwommen in het zwembad. ‘s Middags was het voor Youri tijd voor alweer z’n 8ste dolfijnentherapie en zijn Jennifer en Esther naar het 2de deel gegaan van de workshop ‘wat je altijd al wilde weten over dolfijn’. We waren gister gestopt bij de evolutie van de dolfijn. Nu kregen we nog een filmpje te zien van de geboorte van dolfijn Li-Na (Gee Gee is de moeder). We zijn weer wat weetjes over de dolfijn te weten gekomen o.a.:

De embryo van een dolfijn en een mens lijken heel erg op elkaar (behalve ‘t staartje)

Bij de geboorte van een dolfijn komt de staart eerst. De staart klapt open als hij buiten het lichaam is. Zo kan de staart wat sterker worden voor als de dolfijn helemaal uit het lichaam van de moeder is.

Na z’n geboorte is een dolfijn slimmer dan een pasgeboren mens. Vanaf 4-jarige leeftijd wordt de mens pas slimmer.

Op dit moment zijn Chabelita en Li-Na zwanger, een zwangerschap duurt 12 maanden.

Youri heeft ook weer hard gewerkt vandaag. Voor de watertijd heeft Youri gewerkt met een vormendoos.Youri had daarbij een verzwaringsvest over hem heen. Een verzwaringsvest zorgt er voor dat Youri zijn lichaam beter voelt en soms rust geeft. Youri vond de doos erg interessant en mocht de verschillende vormen in de doos stoppen. Eerst met een beetje hulp, later zelf. Wendy hield dan 2 gaten afgedekt, zodat Youri de keuze uit 2 had. Toen het tijd was om naar het dock te gaan, begon Youri een beetje te mopperen. Hij vond de vormen net zo leuk en nu moest hij alweer stoppen, dat is jammer! Op het dock ging het weer supergoed. Youri hielp heel goed met aan- en uitkleden en gaf aan dat hij moest plassen. In het water heeft hij gekozen voor het bodyboard, de ring en de rekstok. Verder nog een handstand en wat kusjes gegeven en lekker gespetterd. In de pauze had Youri erg veel lol in het spelen met een ringentoren. Als beloning van elke opdracht die Youri zou uitvoeren zouden ze bellen gaan blazen. Deze beloning was echter niet nodig want Youri vond de activiteit gewoon heel leuk. Youri heeft ‘t dus weer toppie gedaan!

Na de therapie heeft Youri z’n buikje weer vol gegeten en zijn we lekker naar het strand gegaan (en hebben we weer gezwommen, voor de verandering!) Daan, Jennifer en Yoram hebben gesnorkeld. Ze hebben een boel mooie vissen en inktvissen gezien. ‘s Avonds gegeten op ons terras en rummikub gespeeld.

Echt een dol-fijne dag dus vandaag!

groetjes smiley

<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#52‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#52Een topdag!

Curaçao 2012 Posted on Wed, August 22, 2012 05:27:41

21 augustus 2012

Vandaag had Youri een topdag. Youri zat heel goed in z’n vel vandaag. Vanmorgen is Youri met Daan aan de wandel geweest. Even lekker een stuk gelopen en op het piertje bij de jetski’s gezeten. Daarna nog even gezwommen in het zwembad tot het tijd was voor de therapie.

Voordat de watertijd begon hadden Jen en Esther nog de workshop ‘wat je altijd al wilde weten over dolfijnen’. Eigenlijk was deze vorige week maar door ziekte ging deze toen niet door. Een leuke en leerzame workshop met heel veel nieuwe weetjes zoals:

Een dolfijn verveld elke 2 à 3 uur, dit om goed gestroomlijnd te blijven. Als je goed over de rug wrijft dan krijg je een grijze hand, want je scrubt dan eigenlijk de huid van de dolfijn.

Als een dolfijn geboren wordt dan liggen de zijvinnen en de rugvin tegen de dolfijn aan en zijn nog erg slap en wappert alle kanten op. Later wordt dit pas sterker.

Een dolfijn heeft gemiddeld 80 à 90 tanden.

Regelmatig nemen ze bij de dolfijnen bloed af. Dit doen ze bij de staart. Op de staart loopt vaak een een grote ader, de plek wordt gemarkeerd en daarna wordt er bloed uitgehaald. Het is zo dat de ader bij de ene dolfijn beter zichtbaar is dan bij de ander, maar ja, dat is bij mensen ook zo.

Omdat de workshop te laat begon en we natuurlijk ook de watertijd van Youri niet wilde missen maken we morgen voor de watertijd de workshop af.

Youri heeft heel goed z’n best gedaan bij de therapie, zowel voor, tijdens en na de watertijd. Voor de watertijd was Youri af en toe de boel even aan het uitproberen. Ze hadden binnen in de therapieruimte een muziekje aangezet. Dat vond Youri wel erg leuk. Als Wendy iets vroeg en Youri voerde de opdracht niet uit, dan ging de muziek uit. Dat vond Youri niet leuk dus deed hij snel wat er van hem gevraagd werd. En zodra hij de opdracht gedaan had keek hij naar de radio op een manier van “ik heb gedaan wat je wilde, dus doe de radio maar weer aan”. Verder heeft Youri op een grote bal gezeten en kon zich daarop goed in evenwicht houden door zijn tenen af en toe op de grond te zetten.
Tijdens de watertijd had Youri de meeste pret, zowel in het water als op het dock deed Youri goed z’n best en had hij er lol in. De spelletjes die Youri in het water gekozen had via de JA/NEE kaarten waren: overgooien met de bal, ring gooien en op het bodyboard, Verder gingen ze nog zingen, niet net als gister Happy Birthday, maar net zo leuk, met de staart zwaaien en kusjes geven.
Een supergoeie therapiesessie dus voor onze vriend!

Na de therapie even wat gegeten, want van zo hard werken krijg je natuurlijk berehonger. Daarna zijn we lekker naar strand gegaan om te zwemmen in zee en lekker te zitten op het strand. Ook hier had Youri het goed naar z’n zin. Youri dobberde lekker rond en vond zelf ook nog een mooie steen in het water die wel heel erg op de eerste letter van zijn naam lijkt. De steen liet hij niet meer los, dus die nemen we maar mee naar Nederland volgende week.

‘s Avonds gezellie pasta gegeten op ons terras. Na het eten wilde Youri graag slapen, deden Jennifer, Annie en Esther nog wat spelletjes rummikub en was Daan de foto’s weer even aan het uitzoeken, want ja, per dag hebben we natuurlijk heel wat foto’s en filmmateriaal.

De planning voor morgen:

Jennifer mag morgenochtend meelopen met een dolfijnentrainster, hebben we het vervolg van onze workshop, dolfijnentherapie en verder lekker chillen.

SEE YOU!
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#51‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#51Happy Birthday!!

Curaçao 2012 Posted on Tue, August 21, 2012 04:09:54

20 augustus 2012

Hieperdepiep Hoera!
Wij hebben wéér feest vandaag want Youri is 13 jaar geworden. Vanmorgen heeft Youri eerst even uitgeslapen en daarna in de kamer en op het balkon de slingers en ballonnen bekeken. We hadden ook een happy birthday lichtjesslinger opgehangen, maar die kon ‘s avonds pas aan want overdag zag je de lichtjes niet. Youri plofte meteen in z’n wagen, ook deze was versierd met slingers. Youri zat alles met bewondering te bekijken. In de wagen lag een kadootje, 5 waterbommetjes in verschillende kleuren met een dierengezicht erop. Verder heeft Youri een cd met dolfijngeluiden uit het CDTC gekregen. De andere kadootjes krijgt Youri als hij weer thuis is en daar z’n verjaardag nog een keertje viert.
Na het ontbijt hebben we nog even taartjes gehaald bij Vreugdenhill, de supermarkt. We hadden nog tot 12 uur de auto dus dat kon nog net.Tussendoor werd Youri nog door verschillende werknemers van Lions Dive gefeliciteerd.

Al snel was het weer tijd om naar de therapie te gaan. Omdat Youri jarig was hadden we een cake meegenomen voor Wendy, Yvonne en de anderen.Daar aangekomen kreeg Youri een kado van Soraya en haar familie.Soraya heeft gelijk met Youri therapie. Een mooie opblaasbal met een vis erin, erg leuk en lief hoor! Daarna was de pret nog niet over want toen Youri met Wendy en Yvonne mee mocht naar de therapieruimte binnen, keek Youri z’n ogen uit. Ze hadden binnen de boel versierd gingen met z’n allen zingen en op muziekinstrumenten spelen. Youri had voor de xylofoon gekozen. Daarna was het tijd om de wafel met kaarsjes uit te blazen en op te eten. Voor de watertijd had Youri nog niet veel trek maar na die tijd des te meer!
Toen was het tijd om naar het dock te gaan. Er was vandaag nog een extra gast, Danielle van St. Tess. Ze volgt een pedagogisch gerichte opleiding en vroeg of ze een keer mee mocht kijken hoe ze bij het CDTC te werk gaan. Het was ook weer broertjes en zusjesdag dus Jennifer mocht ook weer gezellie mee. Het dock was ook versierd met allemaal vlaggetjes. Youri vond ‘t prachtig. Youri had goeie zin vandaag en was met name het eerste deel van de watertijd erg ontspannen en blij. Ook tijdens het rustmoment op het dock moest Youri erg lachen en vond hij het bellenblazen van Wendy erg leuk. In het water maakte Youri duidelijke keuzes zoals JA voor met de bal spelen, NEE voor het bodyboard en JA voor springen over de stok. Ook hebben we nu een JA en NEE kaart meegekregen om af en toe te oefenen in ons appartement. Niet dat Youri bij alles een keuze moet maken want anders wordt hij natuurlijk een beetje kierewiet.

Thuis hebben we op tijd wat gegeten want om half 6 gingen we met de Pelican Boat varen richting het Spaanse Water. deze tocht is speciaal voor de CDTC kinderen en hun familie. het therapiekind hoeft dan niet te betalen. Op de boot zijn drankjes en pastechi’s aanwezig (kleine hapjes). De tocht wordt telkens de tweede maandag in de therapie weken gehouden. Op de heen weg hadden we tegenwind en stonden er beste golfen, je kon bijna niet blijven staan. Bij het Spaanse Water staan heel wat mooie optrekjes hoor, opa Jan, misschien is het iets om je geld in te beleggen, je kan er leuk kanoën hoor?? In het Spaanse Water en op de terugweg hadden we gelukkig voor de wind en voer ‘t een stuk rustiger. Om half 8 voeren we de haven weer binnen. Thuis wachtte oma Annie op ons (die had geen zin om te varen), en hebben we onze gebakkies naar binnengewerkt met een lekker koppie thee. Daarna was het voor Youri bedtijd (alleen had Youri daar zelf niet zo’n zin in, hij was vast nog niet klaar met feesten!)

Groetjes van
de jarige job, Jennifer, Daan, oma Annie en Esther

Iedereen nog bedankt voor de felicitaties via skype, sms, email en weblog!!
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#50‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#50Een dagje sightseeing

Curaçao 2012 Posted on Mon, August 20, 2012 04:58:17

19 augustus 2012

Na een vroege ochtendduik in zee en een ontbijtje was het tijd om een dagje op pad te gaan met de auto. We wilden een kijkje gaan nemen bij het Westpunt. Om 11 uur vertrokken we, de route bracht ons langs de St. Cristoffelberg (hoogte 375m) en na ongeveer een uurtje kwamen we aan bij het Westpunt. Daar hebben we een drankje gedaan in een restaurantje boven op een rots aan zee. Het was daar echt een bij elkaar geraapt zooitje, zowel binnen als buiten. Een blind paard kon er nog geen schade aanrichten.Maar goed, het zag er ervengoed wel gezellig uit, de drankjes smaakten lekker en we hadden een mooi uitzicht. Ook sprongen er nog een paar meiden van de rots af in zee, maar dat vonden wij toch wel een beetje te. Daarna zijn we doorgereden naar een klein haventje. Daar kwamen net wat vissersbootjes binnen o.a. met hele grote kreeften, lionvissen en Gadovissen (weet niet of ik de laatste goed schrijf, dat zal ik nog even nazoeken op een viskaart). Die Gado vissen wogen ongeveer 12 kilo en waren ongeveer een meter lang. Lionvissen zijn kleine vissen met veel vinnen aan de zijkanten. Deze vissen zijn in Nederland heel duur (op je bord), ze vangen ze met een harpoen en hebben verder geen vijanden in het water.
Daarna zijn we doorgereden naar de stranden van de Grote en Kleine Knip. Leuke zandstrandjes in kleine baaien waar ook veel lokale bevolking komt. Ook hebben we onderweg nog geprobeerd flamingo’s te spotten, maar verder dan 4 stuks kwamen we niet. Soms zitten er op de zoutvlakten bij St. Willibrordes/Jan Kock zo’n honderd flamingo’s maar vandaag helaas niet. Ons werd verteld dat dat komt omdat het al een tijdje heel droog is en dan verplaatsen ze zich nog weleens. We zijn ook nog even gestopt bij de gallery van Nena Sanchez. Zij is een bekende kunstenares in Curaçao. Een leuk en fleurig winkeltje, met beeldjes, schilderijen, kaarten en meubeltjes. Daarna zijn we via Willemstad weer naar ons appartement gereden en hebben lekker een verkoelende duik genomen in het zwembad. Youri vond dat ook een heel goed idee! We waren naar het kleine zwembad gegaan (voor ons appartement ligt het grote 50 m bad). Youri vindt dat een heel leuk zwembad, hij kan ongeveer tot de helft staan en begint zich dan springend door het bad te bewegen en ligt helemaal in een deuk van het lachen.

Om 18.45 uur gingen we naar Hemingway, het restaurant op ons strand. Daar hadden we gereserveerd voor het Cubaanse buffet met live muziek. We hebben daar gezellig en lekker gegeten. Weer in ons huisje ging Youri al snel slapen en Jennifer ging op stap met vriendinnen bij Wet & Wild bij Mambo.

We maken ons op voor een nieuwe therapieweek, maar eerst nog even de boel versieren en ballonnen opblazen want Youri is morgen Jarig!

Te mañan! (tot morgen)
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#49‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#49The Family Swim

Curaçao 2012 Posted on Sun, August 19, 2012 04:23:47

18 augustus 2012

Hoi Pa! gefeliciteerd met je verjaardag, we hebben een drinkie bij de handelskade (de gekleurde huizen) in Willemstad op je genomen, Proost!

Vandaag stond de Family Swim op het programma. Om 13.15 uur werden we verwacht bij het CDTC. Youri mocht met Yvonne mee een rondje in het Sea Aquarium en heeft zich daar prima vermaakt bij de vissen en de kreeften. Hij had er nog wel een tijdje willen blijven zei Yvonne na afloop. Jennifer, Daan en Esther gingen het water in en
oma Annie was de fotograaf. Er werden ook foto’s door de fotografen van het CDTC gemaakt maar die krijgen we volgende week in het grote afscheidsboek. We mochten zwemmen met Youri’s dolfijn Gee Gee en de dolfijnentrainster vandaag was Amber. Wendy was er ook, dus dat was wel gezellig. Eerst moesten we flippers passen en een drijfband om je middel doen. Daarna gingen we naar het dock waar Youri normaal ook z’n therapie krijgt. Daar werden we begroet door Gee Gee (één zij flipper omhoog en wapperen). Na de begroeting en het aaien (voelt een beetje rubberachtig) mochten we onze flippers aan doen en het water in. Samen en omstebeurt mochten we een rondje met Gee Gee zwemmen. Ook mochten we Gee Gee een kus geven, handen schudden, kregen we een kus, over een stok laten springen, zingen, staart laten zien, spetteren en een visje geven (ik denk dat ik ze nu wel allemaal gehad heb). Het was ontzettend leuk om mee te maken. Na afloop nog even gezellig kletsen met het andere gezin welke ook de family swim had en Wendy en Yvonne. Daarna was het tijd om naar huis te gaan, even opfrissen en dan in de auto op weg naar Willemstad. We hebben voor 2 dagen (zaterdagmiddag 12 uur tm maandag 12 uur) een auto gehuurd. De auto die eigenlijk voor ons bedoeld was, daar paste Youri’s wagen niet in maar gelukkig konden we toen een andere auto meekrijgen waar de wagen wel in paste. We zijn even bij de drijvende markt geweest, hebben we de pontonbrug over gelopen, in de straten van Punda en Otrabanda geslenterd en een lekker drinkie op het terras bij de pontonbrug gedaan. Bij de Subway nog een nog broodje gegeten en daarna zijn we weer terug gereden naar ons appartement.

Weer thuis nog wat spelletjes rummikub gespeeld, Jennifer was de grote winnaar, en toen was de dag alweer om. Morgen nog een lekkere vrije zondag, we willen dan gaan toeren naar de westpunt. Oh ja, we hebben ook nog een “bekende” nederlander gespot. Thomas Acda van Acda en de Munnik verblijft ook in Lions Dive.

Dat was het weer voor vandaag.

Toedeloe!
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#48‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#48Bijna weekend

Curaçao 2012 Posted on Sat, August 18, 2012 03:51:57

17 augustus 2012

Bon dia!

Jeetje wat gaat de tijd toch snel. Vandaag was alweer de vijfde therapiedag, dus we zitten al op de helft. Vanmorgen voor de therapie hebben we nog lekker gezwommen in zee. Eerst wilde Jennifer en Daan nog op de jetski. We waren daar begin van de week al langs geweest en toen werd er gezegd dat je ‘s morgens niet hoefde te reserveren. Behalve vandaag want toen we aan kwamen lopen gingen er net 4 jetski’s de zee op, dat hebben wij weer! nou ja, dan morgen maar.

Na de zwempartij gingen we naar wendy en Yvonne voor een nieuwe therapie. De voorbereiding en het omkleden gingen echt super. Youri deed alles goed mee en de snelheid zat er goed in. In het water ging het in het begin ook nog goed. Totdat Youri erg boos werd bij het vasthouden van het bodyboard. Hij wilde het board niet vasthouden. De oorzaak blijft een raadsel maar Youri kon het daarna niet zo goed meer vinden in het water. Hij was regelmatig boos en verdrietig. Ook waren z’n handen interessanter dan dolfijn Gee Gee. Vandaag heeft Youri dan ook met Gee Gee meer rondjes in het water gezwommen en behalve met de bal en kusjes geven niet zoveel andere spelletjes met Gee Gee gedaan. Youri was daarvoor te onrustig.Helaas voor Youri dus niet zo’n goede dag.Ook was Gee Gee af en toe weer erg dwars en zwom dan weer naar het naast gelegen water. Dat wordt onderhand wel een beetje irritant, we hebben ‘t idee dat de dolfijntrainer niet veel overwicht heeft op Gee Gee.

Na de therapie zijn Youri, Daan, Annie en Esther boodschappen gaan doen bij Vreugdenhil met de speciale supermarktbus. Jennifer ging lekker chillen met Nederland. Het werd wel tijd dat er weer wat boodschappen in huis kwamen want onze voorraad was helemaal op. Youri vond het wel gezellig in de bus en in de supermarkt. Weer thuis lekker op ons terras gezeten en ‘s avonds pasta salade gegeten. Daarna moesten we helaas naar binnen want de muggen werden vervelend!

Zaterdag en zondag heeft Youri pauze. Maandag mag hij weer aan het werk. Morgen hebben wij de family swim om 13.15 uur.

Ajó
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#47‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#47Een caribische massage

Curaçao 2012 Posted on Fri, August 17, 2012 03:57:02

16 augustus 2012

Vandaag opnieuw een warme dag.Youri ging eerst weer even uitslapen. Wij gaan dan verder met ons dagelijks ritueel: mail checken, de webcams bekijken etc. Daarna ontbijten onder de parasol op het strand. Aan de overkant van het water waren ze bezig een prieeltje aan het opbouwen en er werden allemaal stoeltjes met witte kussentjes neergezet. Eind van de middag zou daar een trouwerij plaatsvinden. Youri was na het ontbijt nog even moe, dus die ging languit op de bank. Daan en Esther gingen even een geldautomaat opzoeken bij het casino. Toen we daar aankwamen werd hij net gevuld. Even wachten dus maar. Totdat de man achter de balie na een minuut op 10 aangaf dat het nog wel een uurtje kon duren!! Daar gingen we uiteraard niet op wachten dus via het strand van Mambo maar weer terug gelopen.

Om 13.00 begon Youri’s vierde therapiedag. Vandaag hadden Wendy en Yvonne de ruimte waar Youri voor de watertijd zit vol gelegd met verschillend motorisch materiaal zoals kussens en ballen. Toen Youri de ruimte binnenkwam koos hij toch eerst voor z’n vertrouwde plekje op de mat. Daarna gingen ze aan de slag met de verschillende ballen. Youri vond vooral de groene grote bal erg leuk om op te zitten en erop te wippen. Youri moest tussendoor met de JA en NEE kaarten keuzes maken en heel veel dingen alleen doen waar Youri normaal regelmatig om een hand vraagt (terwijl hij die niet vaak helemaal niet nodig heeft). Daarna was het tijd om het water in te gaan. Ook in het water is er gewerkt met de JA/NEE kaarten. Youri ging vandaag met het bodyboard, erg leuk om te zien! Verder draaide Youri Gee Gee regelmatig om en had Youri bepaald dat Gee Gee over een stok moest springen. In de pauze moest Youri van een bord met een groot lieveheersbeest erop de stippen eraf halen. Youri vond dat eerst lastig maar toen ze er eentje samen hadden gedaan werd het voor Youri wat duidelijker. Youri is op het dock wel snel afgeleid door de geluiden om hem heen, er valt ook zo veel te zien!

Youri had weer hard gewerkt en na afloop vielen zijn ogen nog net niet dicht. Gelukkig gingen de patatjes en de snacks van de snackplatte bij Hemingway er nog wel met smaak in. Daarna nog lekker even gechilld, Daan ging snorkelen en Jennifer en Esther gingen naar hun date op het strand voor een ontspanningsmassage. Dat is nog eens een lekkere afsluiting van de dag!

Groetjes,

Youri, Jennifer, Annie, Daan en Esther
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#46‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#46Broertjes en zusjesdag

Curaçao 2012 Posted on Thu, August 16, 2012 04:56:39

15 augustus 2012

Youri heeft vanmorgen uitgeslapen, tegen half 10 hebben we Youri maar wakker gemaakt. Ondanks de ruime 12 uur slaap was ons slaapkopje toch nog moeilijk wakker te krijgen. De therapie en de warmte van de afgelopen dagen heeft Youri vast extra moe gemaakt.

Na het ontbijt zouden Jennifer en Esther naar de workshop “Wat je altijd al wilde weten over dolfijnen” gaan bij het CDTC, maar toen we daar aankwamen ging deze niet door in het Nederlands wegens ziekte. De workshop werd nu gegevens door een duitse therapeut in het Duits, omdat dit voor ons natuurlijk wat minder leuk is wordt de workshop voor ons nogmaals gegeven op een later tijdstip, uiteraard dan in het Nederlands.

Toen hadden we ‘s morgens wat tijd over. Jennifer ging socializen met Nederland, oma Annie ging met Youri aan de wandel en Daan en Es gingen een nieuwe bril om te snorkelen kopen (Daan z’n bril was stuk) en even langs bij “Erik” van de quad verhuur want misschien willen Jennifer en Daan nog een ritje gaan maken. Daarna hebben we nog even een half uurtje gezwommen voordat het tijd was voor de dolfijnentherapie.

Vandaag mocht Jennifer ook met Youri mee naar het dock. Dat vond Jennifer natuurlijk erg leuk! Ze mocht helpen Youri te laten kiezen welke activiteit hij wilde doen met Gee Gee en verder veel aaien en kusjes geven. Ook Papito die een dock verder aan het werk was kwam ook nog even bij Jennifer kijken en bracht net als 2 jaar geleden een kadootje voor haar mee. Twee jaar geleden een steen, nu een dot zeewier.

Youri had voor de “watertijd” (het zwemmen) goed z’n best gedaan met de NEE (rode kaart) en JA (groene kaart) kaarten. Hij maakte duidelijke keuzes. Bijvoorbeeld: Youri mocht naar muziek luisteren. Na een tijdje ging de muziek uit en vroeg Wendy, wil je nog een keer naar de muziek luisteren JA of NEE. Youri koos direct 2 x voor JA (ondanks dat Youri rood een mooiere kleur vindt) en werd helemaal blij toen de muziek weer aan ging. Ook na afloop van de “watertijd” vroeg Wendy via de kaarten aan Youri of hij nog moest plassen. Youri koos voor JA, dus snel naar de wc en plaste Youri een beetje (waarschijnlijk waren ze iets te laat). In het water zelf vindt Youri het nog wel lastig om te kiezen welke activiteit hij moet kiezen. Waarschijnlijk omdat het Youri niet uitmaakt want alles is leuk om te doen, of het nu ballen, spetteren of zingen is, alles is leuk (en hij heeft nog gelijk ook). Ook was Gee Gee even zoek. Ze was een beetje eigenwijs en weggezwommen naar de ruimte ernaast. Wendy en Youri moesten haar helemaal zwemmend op gaan halen. Eigenwijze Gee Gee ging bij terugkomst meteen naar dolfijnentrainer Rudolph voor een visje maar die kreeg ze natuurlijk niet, die boef! Vandaag heeft Youri de activiteit met de bal, springen over de rekstok en het spetteren met de staart gekozen. Zo’n tien minuten voor tijd mochten wij ook nog even op het dock om leuke foto’s en filmpjes te maken.Op het eind van de watertijd allemaal nog even zwaaien en toen was het alweer voorbij.

Wendy en Yvonne werken op dit moment bij Youri ook aan “het zelf doen”. Dit om z’n zelfredzaamheid te vergroten. Youri vraagt namelijk vaak om een hand bijv. bij het opstaan terwijl Youri heel veel dingen best zelf kan en die hand helemaal niet nodig heeft.En ze zeggen dat Youri af en toe een zetje nodig heeft maar dan ook wel heel hard werkt.

Na de therapie heeft Youri eerst een paar broodjes en wat fruit naar binnen gewerkt. Je krijgt natuurlijk ook wel ontzettende trek van dat harde werken. Daarna nog lekker gezwommen, Daan ging in zee snorkelen, de rest in het zwembad. Niet het zwembad voor ons appartement maar in het kleinere bad een blok verder. Hier zit een trapje waar Youri zelf af kan lopen en een stuk kan staan. Youri vond het wel gezellie en had na een uur nog niet veel zin om eruit te gaan, dus bleef hij nog een tijdje op het trapje zitten.

‘s Avonds lekker gegeten op ons terras.

Op naar een nieuwe dag.

De groeten van ons!
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#45‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#45De tweede therapiedag

Curaçao 2012 Posted on Wed, August 15, 2012 03:27:01

dinsdag 14 augustus.

Ondanks een onrustig nachtje van Youri was iedereen vanmorgen tussen 7 en 8 uur weer klaar wakker. We keken op de webcams van Egmond en zagen een fikse regenbui en vluchtende mensen van het strand. Even skypen met opa Jan en Nelly, die vertelden ons dat er een enorme hoeveelheid regen gevallen was.Vervelend allemaal weer. Hier vandaag een stuk minder wind dan gister. Na het skypen en het ontbijt zijn we een kijkje gaan nemen bij het substation Curaçao. Dit zit aan de overkant van Lions Dive. Er staat daar een onderzeeër waarmee je een tochtje onder het water kunt maken. We hebben gekeken hoe de onderzeeër via een kraan het water in getild werd. Daarna hebben we gezwommen in zee, lekker dobberen in het warme water.

Om 12.45 uur was het weer tijd om naar het CDTC te gaan voor een nieuwe therapiedag. Youri mocht om 13.00 uur weer met Wendy en Yvonne mee. Binnen hebben ze geoefend met een boek met dierenplaten en geluiden. Ze lieten een geluid horen en Youri moest daarbij het juiste dier uitzoeken.In het begin deed Youri dit erg goed, wat later verslapte de aandacht een beetje. Daarna gingen ze naar de verkleedruimten (deze bevinden zich tussen het centrum en het dock) om de wetsuite aan te trekken om vervolgens weer naar dock 3 te lopen waar Gee Gee en haar maatjes Papito, Chabelita en Li-Na al lagen te wachten. Youri ging vandaag wat vlotter het water in en had regelmatig de meeste pret. Al gauw mocht Youri kiezen welke spelletje hij met Gee Gee wilde spelen. Youri kreeg 2 fotokaarten te zien waaruit hij mocht kiezen. Youri koos de eerste keer voor de bal, daarna voor het zwaaien met de staart en als laatste voor het springen over de rekstok. Ook mocht Youri nog een paar keer met twee dolfijnen zwemmen. De eerste keer Gee Gee samen met Li-Na en later Gee Gee met Papito. Youri zwom dan tussen de dolfijnen in en mocht op elke dolfijn een hand leggen. Youri vond dat erg leuk. Tussen de zwemsessies door heeft Youri even pauze op het dock. Ze hebben toen o.a. gewerkt met borstels.Na afloop hadden we nog een gesprek met Wendy en toen was dag 2 alweer voorbij.

We hebben nog even een rondje gemaakt door het Sea Aquarium. Jennifer is helemaal verliefd op de flamingo’s die daar rondlopen. Weer thuis hebben we lekker wat gegeten bij Piazzia en daarna zijn we naar een welkomsborrel geweest bij Dolphin Suites met alle therapiegezinnen en de therapeuten. Helaas zijn er ook dit keer weer veel duitse gezinnen. De nederlandse gezinnen zijn weer zwaar in de minderheid, slechts 3 waarvan we er natuurlijk al één kennen. Weer thuis hebben Jennifer en Esther nog even een duik genomen in het zwembad om af te koelen. Jennifer verheugt zich al op morgen, dan mag ze mee op het dock. Oh ja, zaterdag om 13.15 uur hebben we een family Swim. Dan mogen wij met Youri’s dolfijn Gee Gee zwemmen!

Tot gauw!

<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#44‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#44De eerste therapiedag

Curaçao 2012 Posted on Tue, August 14, 2012 04:47:36

13 augustus 2012

Een spannende dag vandaag, Youri’s eerste therapiedag. Zal hij zich nog iets kunnen herinneren van de vorige keer? ‘s Morgens eerst ontbeten bij Hemingway. Daarna ging Youri met Oma en Jennifer mee naar ons appartement om lekker te chillen. Daan en Esther gingen om 10.30 uur naar de kennismakingsbijeenkomst bij het CDTC.Daar was ook het gezin welke we nog kennen van onze dolfijntrip naar Benidorm met St. Kinderdroom in 2008. Erg leuk, om elkaar weer eens in levende lijve te spreken ipv hyves, gespreksstof genoeg. We hebben toevallig ook allebei dezelfde therapietijd, dus dat wordt een dagelijks weerzien, gezellie. Voor het kennismakingsgesprek werd de groep in tweeën gedeeld omdat er duits- en nederlandstalige gezinnen waren. Voor ons was het gesprek eigenlijk een herhaling van twee jaar geleden.

Om 12.30 uur was het tijd om ons opnieuw te melden bij het centrum, dit maal met Youri. We hadden een anamnesegesprek met Wendy de therapeute en Youri ging alvast met Yvonne mee. Wendy is pedagoog en Yvonne loopt stage en is Youri’s begeleidster. Na het gesprek ging Youri samen met Wendy en Yvonne naar het dock. Toevallig hadden we gister waterschoenen gekocht voor Youri omdat hij de vlonders en de straat bij het zwembad te warm vindt en dan gedragen wil worden (lekker ding). Dit wordt met Youri’s lengte en gewicht natuurlijk wat lastig dus vandaar die waterschoenen. Nu kwamen die schoenen vandaag ook weer van pas want de straat bij het CDTC en het dock vindt Youri ook te warm, dus kan hij ze daar ook dragen.
Bij het CDTC hebben ze de dockplekken (daar vindt de therapie plaats) nu allemaal naar achteren verplaatst, zo zijn ze allemaal buiten het zicht van nieuwsgierige mensen die een bezoek brengen aan het Sea aquarium. Jammer is wel dat je nu iets verder weg zit en als het hard waait (net als vandaag, ‘t leek wel windkracht 10) je dus niet goed kan horen wat er gezegd wordt. Youri heeft dit keer dolfijn Gee Gee (uitspraak Djiedjie) en de dolfijnentrainer heet Rudolph. Wij konden de therapie volgen vanaf een bankje aan de overkant.

Youri wist de weg naar de kleedruimten vlot te vinden. Op weg naar het dock, begon Youri toch wel een beetje te twijfelen en wilde niet echt doorlopen. Waarschijnlijk vond hij het toch wel weer erg spannend. Toen Wendy een foto van de dolfijn liet zien ging het een stukje sneller. Ook op het dock (een blauw vlot waar je op zit) had Youri even z’n tijd nodig. De eerste watersessie was Youri wat gespannen. Na het pauze moment ging het al een stuk beter en moest Youri veel lachen. Vooral het spelletje met de bal vond Youri erg leuk. De activiteit had hij zelf gekozen uit 2 foto’s. Verder werd Youri regelmatig plat gezoend door Gee Gee. Na afloop hadden we nog een gesprek met Wendy en toen was de eerste therapiedag alweer om. We hebben meteen in het winkeltje een Gee Gee dolfijntje voor Youri gekocht. Thuis hebben we er ook nog ééntje, dolfijn Papito, de dolfijn van 2 jaar geleden. Youri was erg blij met de dolfijn want hij wilde hem niet meer loslaten.

Weer in ons appartement hebben we het maar weer even rustig aan gedaan. Youri heeft wat broodjes gegeten en was toch wel een beetje moe, dus languit op de bank dan maar. Jennifer en Esther hebben nog lekker even gezwommen in het zwembad en genoten van het zonnetje.

De groetjes uit een zonnig maar winderig (vast een staartje van een orkaan bij de bovenwindse eilanden) Curaçao!

Youri, Jennifer, Daan, Annie & Esther
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#43‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#43Brutale Leguanen en gekleurde vogeltjes

Curaçao 2012 Posted on Mon, August 13, 2012 03:32:17

Brutale Leguanen en gekleurde vogeltjes

Vandaag zondag 12 augustus. Morgen begint voor Youri het harde werken. We gaan eerst om 10.30 uur naar een kennismakingsbijeenkomst waar wat verteld wordt over het dolfijnentherapiecentrum. Er zijn 4 therapietijden per dag van:

08.00 tot 10.00 uur
10.30 tot 12.30 uur
13.00 tot 15.00 uur
15.30 tot 17.30 uur

Youri is ingedeeld van 13.00 tot 15.00 uur. Jammer, dit is nou net de enige tijd die we eigenlijk niet wilden, maar goed daarin hebben we nou eenmaal geen keuze. Wij worden om 12.30 uur verwacht bij het CDTC voor een anamnesegesprek waarna om 13.00 de dolfijnentherapie begint.De therapeute heet Wendy en met welke dolfijn Youri mag “spelen”, dat is nog een verassing.

Gister en vandaag maar een paar chilldagen gehouden. We hebben het rustig aan gedaan, gister wat gezwommen, hockey finale van de mannen gekeken en boodschappen gedaan bij de supermarkt in de buurt. Je kan 2 x per dag, ‘s morgens om 9.15 uur en ‘s middags om 15.45 uur met een speciale supermarktbus mee. Deze stopt voor Lions Dive en brengt je binnen 10 minuten naar Vreugdenhil, een grote supermarkt. Je krijgt dan een uur de tijd om je boodschappen te doen en de bus brengt je daarna weer terug.

‘s Morgens genieten we nog steeds van ons ontbijt op het strand bij Hemingway. We krijgen daar nu elke dag gezelschap van een paar Leguanen en vogels waaronder duiven en geel gekleurde vinken. De Leguanen zijn wel een stuk brutaler dan 2 jaar geleden. als je niet uitkijkt dan kruipen ze zo op je stoel en op je tafel. Dit zorgt af en toe voor hilarische momenten (zoals mensen die van hun tafel af vluchten).

Youri voelt zich hier alweer erg thuis. Hij zit erg goed in z’n vel, heeft veel de slappe lach en van boze buien heeft hij totaal geen last. Ik denk dat als dat zo blijft we dan toch maar moeten overwegen om te emigreren. Youri laat duidelijk blijken wat hij wil. Gister liet hij merken dat hij wilde zwemmen. Hij maakte de voordeur open liep naar de lift en toen we beneden waren wilde hij zich al in het zwembad laten zakken, dus snel zwembroek aan en dobberen maar.

We zijn ook de dolfijnentrainster Sonya (deze trainster had Youri 2 jaar geleden) en onze schoonmaakster van de vorige keer tegen gekomen. Erg leuk om ze weer terug te zien. Bij Mambo beach zijn ze sinds april druk aan het verbouwen. Ik vraag me af of de gezellige sfeer die er was wel terugkomt, op dit moment is het best rommelig op dat stuk strand. De geldautomaat hebben ze weggehaald en ook een stuk straat, dus dat is met Youri’s wagen niet echt handig.

Vandaag even geshopt in de winkeltjes bij het strand. Toen we later naar het strand wilden gaan begon het heel hard te regenen, dus eerst maar wat gegeten en daarna alsnog naar het strand en zwemmen. Op het eind van de middag een borrel gedaan bij Hemingway met een schaal met snacks mmmm…
Een lekker dagje dus weer, op naar morgen!

Bon dia!
<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#42‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#42Hoi allemaal!

Curaçao 2012 Posted on Sat, August 11, 2012 13:28:25

Hier dan het eerste echte bericht vanuit Curaçao.

Afgelopen woensdag kwam Youri voor de laatste keer van de Vijfhoek voordat hij op vakantie zou gaan.Meneer ging als snel naar boven want hij moest toch even bekijken waarom er elke keer naar boven en beneden gelopen werd. Youri kroop al snel naast de koffers die op bed lagen. Hij had de meeste pret en dacht waarschijnlijk dat hij dicht bij de koffers moest blijven zodat hij niet vergeten kon worden, die slimmerd!

Donderdag was het dan eindelijk zo ver. Om 7.00 uur vertrokken we naar Schiphol. Opa Anton en opa Jan & Nelly brachten ons weg. Het inchecken verliep voorspoedig en bij het instappen mochten we als eerste onze plaats opzoeken. Rond 11 uur gingen we de lucht in, om 14.30 uur (antilliaanse tijd, nederlandse tijd 20.30 uur) hadden we een tussenlanding op Bonaire waarna we weer verder vlogen naar Curaçao. Reisduur van Bonaire naar Curaçao = 14 minuten. Youri was echt een voorbeeldig jongetje tijdens de vlucht, hij bleef goed zitten op z’n stoel, en was erg rustig.
Ook op het vliegveld van Curaçao verliep alles voorspoedig. Voor Youri stond er een rolstoel klaar en we werden makkelijk door de tassencontrole geloosd.Al snel hadden we de koffers en konden we de hostess opzoeken. Om 17.30 uur kwamen we aan bij Lions Dive en na het inchecken konden we naar ons appartement. We zitten 3 hoog met uitzicht op zee en het zwembad. Youri’s wagen past gelukkig wel in de lift. In totaal waren er 7 bedden opgemaakt, ze dachten vast dat we met nog meer mensen zouden komen.Verder hebben we nog 2 badkamers en een keuken. Wat een luxe allemaal weer.
Nadat we de koffers hadden uitgepakt gingen we rond 9 uur allemaal op stok.

10 Augustus

‘s morgens was Esther al heel vroeg wakker, rond 4.00 uur (wat een tijd!) Om 6.15 uur maar een duik genomen in de zee. De rest sliep gelukkig nog maar rond 7 uur was iederen wel wakker en zo zaten we tegen achten al aan het ontbijt op het strand bij Hemmingway.Tijdens de koffie hebben we gesmikkeld van een zelf gemaakte snelle taart want we hadden meteen alweer wat te vieren want Daan was jarig vandaag.Verder niet zo veel gedaan. We hebben een kijkje genomen bij het CDTC (daar hadden we een warm welkom met meneer Martina die bewaakt het hek) en het Sea aquarium. Daarna gezwommen in zee en in het zwembad. Daan en Jennifer hebben tussendoor nog even naar de finale gekeken van de Hockeydames. Je kon de wedstrijd op een groot scherm volgen bij Hemingway. ‘s Avonds zijn we uit eten geweest bij Cabana.

Tot gauw!

<!–
WriteFlash('http://curacao2012.visitegmond.nl/#41‘);
//–>http://curacao2012.visitegmond.nl/#41
https://youtube.com/watch?v=ATfed_7nPto%3Ffeature%3Dplayer_detailpageHet aftellen is begonnen!

Curaçao 2012 Posted on Wed, August 01, 2012 22:45:13

Nog 8 nachtjes slapen en dan vertrekken we voor de 2de keer naar Curaçao voor een nieuw dolfijnavontuur. In februari 2011 kregen wij groen licht van het CDTC om nogmaals naar hun centrum te komen voor de dolfijnentherapie en nu is het dan zover. De tijd is snel gegaan dus is het de hoogste tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. De reisbescheiden zijn binnen, de vlucht- en accommodatie gegevens zijn doorgegeven aan het CDTC en het lijstje “wat nemen we mee op vakantie” is ook gemaakt.
Ondanks dat wij anderhalf jaar geleden onze zinnen al hadden gezet om deze “speciale reis” nog een keer te maken en daarvoor al hard voor aan het sparen waren zijn we ook ditmaal weer enorm geholpen door hele lieve sponsors, bekende en onbekende mensen, jong en oud. Het is echt ongelooflijk lief dat er zo veel mensen zijn die Youri een warm hart toe dragen en dat hij nu nog een keer de therapie kan volgen.Echt, lieve mensen ontzettend bedankt hoor! Helaas is Steffi, de therapeute van 2 jaar geleden, niet meer werkzaam bij het CDTC maar we zullen nog genoeg bekenden tegen komen.

Tijdens ons verblijf zullen we jullie zo veel mogelijk op de hoogte proberen te houden van Youri’s dolfijne avonturen door berichtjes, foto’s en een filmpje op de weblog te zetten.
Als jullie het leuk vinden om een keer te reageren, dan kan dat door een bericht achter te laten door onder ons bericht op reactie’s te klikken, of als dit niet lukt via youri@webcamegmond.nl
Wij zien in ieder geval jullie berichten met plezier tegemoet, dus doen hoor!

Wij hebben er zin in!

tot 9 augustus op het weblog.

Groetjes,
Youri, Jennifer Daan & EstherDolfijntherapie 2012

Curaçao 2012 Posted on Sun, February 05, 2012 20:56:13

Op 9 Augustus 2012 gaan wij weer naar Curacao om Youri een nieuwe Dolfijntherapie te laten beleven.
Over de weg daar naar toe, en onze belevenissen daar, kunt u op dit weblog weer alles volgen.Weer thuis

Curaçao 2010 Posted on Tue, August 17, 2010 22:22:52

17 augustus 2010

Afgelopen zondag werden we om 16.10 uur opgehaald bij Lions Dive. Helaas ging de busrit niet rechtstreeks naar het vliegveld maar moesten we nog een aantal mensen ophalen. Voordat we op het vliegveld waren was het inmiddels 17.00 uur terwijl het ritje normaal ongeveer 20 tot 25 minuten is. Op het vliegveld ging het gelukkig een stuk sneller en kregen we bij het afgeven van de koffers en het instappen in het vliegtuig voorrang. We moesten eigenlijk om 19.55 uur vliegen maar omdat iedereen om 19.30 al in het vliegtuig zat en als klaar was konden we om 19.30 uur vertrekken. Hierdoor kwamen we gister om 10.30 uur aan op Schiphol ipv 11.15 uur. In het vliegtuig ging het weer erg goed. Het eerste uurtje was Youri een beetje opstandig m aar de rest van de 8 uur vliegtijd heeft Youri geslapen, z’n hoofd op oma’s knieën en z’n benen bij Esther. Hij heeft geslapen als een roos. Op Schiphol werden we opgewacht door opa Jan en Nelly. Opa Anton moest verstek laten gaan want die had z’n voet gebroken en moest voor controle naar het ziekenhuis.Om 13.00 uur waren we lekker thuis. Wel even wennen hoor, geen blauwe lucht en een zonnetje, maar de temperatuur was wel aangenaam.Jennifer dook thuis meteen haar bed in omdat die ’s avonds nog naar de Warmenhuizen kermis wilde. Wij hebben ’s middags de koffers uitgepakt en gewandeld met Youri want die moest tot ’s avonds nog wel wakker blijven. Na het avondeten was het bedtijd. Toen Youri boven kwam moest hij eerst even alles bekijken, vooral de grote dolfijnenfoto boven zijn bed kreeg veel aandacht. Om 18.45 uur lag Youri in bed en sliep meteen tot de volgende ochtend 10.45 uur. Geen last van een jetlag dus.

Nou dit was een verslag van onze reis naar Curaçao. Wij gaan nog lekker nagenieten van onze vakantie en een fotoboek maken. Het is heel lastig om te beschrijven wat de dolfijnen therapie met ons gedaan heeft, je moet het eigenlijk gewoon zelf beleven om het echt te voelen. Wij hebben allemaal een top tijd gehad die we nooit zullen vergeten. Enne, we moeten zeggen dit smaakt naar meer dus wie weet gaan we wel weer heel hard sparen want we hebben nu al heimwee!

Iedereen hartstikke bedankt voor de giften die wij gekregen hebben o.a. van St. Dolfinn uit Heiloo en van diverse mensen uit Egmond voor de dolfijnentherapie van Youri, jullie zijn allemaal kanjers en mensen met een goed hart! En ook bedankt voor alle berichtjes die we terug hebben gekregen via het weblog, msn, hyves en de mail. Wij hebben genoten van de reacties!

Vele dol-fijne groetjes van Youri, Jennifer, oma Annie, Daan & EstherOns laatste dagje op Curaçao

Curaçao 2010 Posted on Sun, August 15, 2010 00:39:01

15 augustus 2010

Bon dia!

Vandaag is dan echt onze laatste dag op Curaçao. Vrijdag hadden we natuurlijk al afscheid genomen van de dolfijnen en CDTC mensen en vandaag nemen we dan afscheid van het eiland. We hebben een top vakantie gehad en iedereen heeft zich prima vermaakt. We zaten in een leuk complex en jullie moeten geloven dat het toch echt super lekker is om ‘s morgens om half 7 gewoon het water in te kunnen lopen zonder dat je denkt brrr wat koud!

Gister was een dagje zonder therapie en een dag waar Jennifer weer afscheid moest nemen van haar vakantievrienden. Ze zijn nu nog maar met z’n tweeën over, dus het wordt een saaie boel! ’s Middags hebben Jen en Esther een lekkere massage gehad op het strand. Op de massagetafel, kijk je uit over het rustige water en zie je krabben op de rotsen lopen en gekleurde vissen zwemmen. Daarna hebben we nog even wat geshopt in de winkeltjes en gezwommen. Jennifer heeft harsnagels laten opzetten en die laten beschilderen met mooie bloementjes. Het kost je een paar uur, maar dan heb je ook wat! ’s Avonds zijn we nog een keertje uit eten geweest bij Cabana. En toen was het alweer bijna bedtijd.

Straks nog één keer genieten van het ontbijtbuffet, koffers pakken (we zullen er een beetje zon in stoppen hoor, hopelijk helpt het!), zwemmen een laatste smoothie en dan naar het vliegveld waar we om 19.55 uur naar huis vliegen om morgen om 11.15 uur weer op Schiphol te landen.

We zullen nog één keer een stukje schrijven als weer thuis in Nederland zijn en daarna zit het er echt op en hebben wij een zeer mooie herinnering! (en worden jullie gek, van onze dolfijnentik!)

Ayo!

Youri, Jennifer, oma Annie, Daan & Esther<!–
WriteFlash('’);
//–>De laatste dolfijne-therapiedag! (snik, snik)

Curaçao 2010 Posted on Sat, August 14, 2010 04:06:45

13 augustus 2010

Vandaag was de allerlaatste therapiedag. Youri kwam nog wel een beetje moe zijn bed uit maar was het moe zijn alweer vergeten toen hij bij het CDTC aankwam. In de kamer heeft Youri hard gewerkt. Hij had namelijk het kaartje gekozen om voor ons een cadeautje te maken!

In het water ging het ook goed, Youri maakte snel zijn keuzes via de kaarten. Youri vond het erg leuk met Papito in het water, ook al was Papito af en toe erg eigenwijs en deed hij waar hij zelf zin in had.

Sonya moest hem dan even tot de orde roepen. Sanne kwam ook nog even langs en kwam gezellig bij ons naar de therapie kijken. Eén van de leukste dingen vindt Youri ring gooien. Youri vindt de ring erg interessant en wil hem soms ook niet loslaten. Hij mag hem dan om Papito’s neus leggen of er vanaf halen. Erg schattig om te zien. Verder heeft Youri veel rondjes gezwommen met Papito en hield zich dan heel goed vast, handen schudden, kusjes geven, stok vasthouden zodat Papito eroverheen kan springen, bodyboard vasthouden en voortgeduwd worden en sushi geven. Ook vindt Youri het altijd erg leuk als Papito bubbels en geluidjes maakt. Toen Youri op de kant zat begon hij te trappelen met zijn benen, Papito reageerde daarop door ook opspattend water te maken. Youri moest erg lachen. In de pauze kreeg Youri een massage met het rode balletje. Om Youri meer grip op z’n tong te laten krijgen probeert Steffi met een spateltje met leverworst een beetje op het puntje van Youri’s tong te doen en Youri moet dit dan opsabbelen. Gister probeerde Steffi dit ook met nutella, maar dat vond Youri niet zo lekker, daarom hadden we vandaag een stukje Leverworst meegenomen om te proberen. Dit ging stukken beter. Op het eind mocht Youri nog een paar vissen aan Papito voeren. Toen Sonya aan Papito vroeg of hij Youri zou missen, schudde Papito heel hard ja en op de vraag of Youri naar huis mocht gaan schudde hij nee. Helaas kwam er toch echt een eind aan de spetterpartij, nog 1 kus en Papito zwaaide gedag.

Bij de nabespreking was Steffi erg enthousiast. Youri had nl. weer geplast op de wc en had via de kaarten snel zijn keuzes gemaakt. Ook kwam ze met een boek waarin hele mooie foto’s staan van Youri en een cd/dvd met foto’s en een korte video. Youri kwam even later met z’n cadeau, een mooie dolfijn gemaakt van vingerverf! Wij hadden nog een paar caken meegenomen voor bij de koffie. We wilden eerst chocola maar als dat even uit de koelkast is dan smelt dat natuurlijk meteen. Het verslag komt over twee à drie weken via de mail.

Helaas was het toen toch echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. Nog even met z’n allen op de foto en een heleboel dikke knuffels! Wat zijn het toch een lieve mensen bij het CDTC. Het liefst zou je ze mee willen nemen. Steffi is altijd zo ontzettend enthousiast en geduldig en Sonya is een super dolfijnentrainster. Het zijn echte toppers en we zullen ze zeker missen, net als Sanne en Judith!

De rest van de dag hebben we niet zo veel gedaan. Jennifer was met een jacht mee met vrienden die ze deze vakantie heeft ontmoet. Wij hebben lekker gezwommen in zee, op het strand gezeten en op ons terras. Daan heeft gesnorkeld. Ook hebben we de foto’s en dvd gemaakt door het CDTC bekeken op de laptop. Erg leuk!

’s Avonds hebben we pastasalade gegeten op ons terras. Dit was het weer voor vandaag.

Ayo!<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#24‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#24Een dagje toeren

Curaçao 2010 Posted on Fri, August 13, 2010 05:06:02

12 augustus 2010

Hallo luitjes!

Vanmorgen ging de therapie weer een stuk beter. In de kamer was Youri goed geconcentreerd en kon hij snel keuzes maken via de verwijskaarten en emotiekaarten. In het water is Youri soms toch snel afgeleid en duurt het wat langer. Youri heeft weer veel spelletjes gespeeld met Papito zoals ring gooien, Papito door een hoepel laten springen, kusjes geven en heel veel rondjes zwemmen, af en toe hield Youri Papito helemaal alleen vast, knap hoor. Ook het bodyboard houdt Youri goed vast, als ze voort geduwd worden door Papito. Youri moet ook nog steeds erg lachen als Papito geluidjes maakt. In de pauze kreeg Youri een lekkere massage. Op het eind kreeg Youri het een beetje koud en wilde op de kant klimmen. Steffi vroeg of hij uit het water wilde, Youri koos echter pas de derde keer voor de JA kaart dus toen mocht hij pas het water uit. Dat klinkt misschien we een beetje zielig, maar als Youri moe is of minder geconcentreerd dan kiest hij altijd voor de rechter kaart (Youri is rechts) dus de JA kaart zat in de linkerhand. Als Youri uit het water is moet hij Steffi uit het water trekken op de derde tel. Dit deed Youri heel goed en hij keek Steffi ook goed aan. Na de zwemsessie wordt er lekker gedoucht en na de nabespreking komt Youri dan weer naar buiten. Steffi was weer tevreden vandaag en heeft ons de pictogrammen die gebruikt worden gegeven zodat we die thuis ook kunnen gebruiken. Morgen is de alweer de laatste therapiedag (snik, snik). Jammer hoor want het was erg leuk. We willen eigenlijk Papito en Steffi wel mee naar huis nemen! Ik denk dat we nog maar een weekje moeten bij boeken.

Voor de rest van de dag hadden we een auto gehuurd om toch nog wat van het eiland te zien. We zijn eerst naar Blue Bay gereden. Het was even zoeken, maar het was een leuke baai om te zwemmen en te snorkelen. De pelikanen vlogen heel dichtbij en lieten zich daarna in het water vallen. Na het zwemmen zijn we naar Willemstad gereden en hebben we een kijkje genomen in Plasa Bieu. Dat is een hal in Willemstad waar de vrouwen uit Curaçao koken en waar je kunt eten of meenemen tegen lage prijzen. Misschien kennen jullie de hal wel van het programma Herman den Blijker, die toen een kok zocht voor een restaurant op Curaçao. Ondanks dat het bijna afgelopen was moesten we toch gaan zitten om wat te eten. We kregen stoofvlees met rijst en bonen en Youri had vis. Het smaakte erg lekker! En het was echt niet duur. Er zat een mevrouw met een geldkistje in de hal en daar moest je dan betalen. Het was erg leuk om een keer mee te maken. Daarna hebben we nog een lekker fruitshake gehaald bij een van de vele karretje op straat en hebben we opa Anton even gebeld. Na Willemstad zijn we doorgereden naar Jan Thielbaai. We hebben eerst een kijkje genomen bij Papagayo een resort en daarna een drankje gedaan bij Zanzibar op het strand. Inmiddels was het alweer een uur of zes en zijn we weer terug gereden naar ons eigen verbijf.

Toedeloe!

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#23‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#23Dolfijnentherapie, Quad rijden en het Sea Aquarium

Curaçao 2010 Posted on Thu, August 12, 2010 04:42:28

11 augustus 2010

Vandaag was Youri erg moe tijdens de therapie. Hij kwam eigenlijk al moe zijn bed uit terwijl hij gister toch om 21.00 uur sliep. Het ging dus een beetje moeizaam vandaag, zowel in de kamer vooraf als tijdens het zwemmen in het water. Youri zat heel vaak grote gapen te geven. Steffi had in de kamer vooraf gevraagd via de emotie kaarten of hij blij was of niet zo blij. Youri had toen het niet blije kaartje gepakt. Omdat Youri nogal moe was heeft Steffi hem daarom daar een ontspanningsmassage gegeven.

In het water was het al niet veel beter. Youri wilde in het begin zelfs het water niet in. Daarom gingen ze eerst spelletjes doen met Papito vanaf de kant. Dat vond Youri wel goed. Pas toen Steffi het drie keer had gevraagd wilde Youri eindelijk het water in. In het water mocht Youri telkens kiezen uit twee kaarten wat hij voor spelletje hij met Papito wilde doen. De gekozen kaart moest hij dan aan Papito geven. Youri koos onder andere voor ring gooien en om z’n neus leggen, voortgeduwd worden via Youri’s voeten, visje geven, voortgeduwd worden en een bodyboard vasthouden en een kus van Papito. Wat Youri heel goed deed vandaag was Papito via zijn vin stevig vasthouden. Youri hield zo goed vast met een hand dat hij bijna Steffi wilde loslaten maar dat mocht niet van Steffi omdat ze Youri niet zomaar los mag laten in het water. Youri heeft dit een paar keer heel goed gedaan!

Na het ontbijt hebben we snel onze spullen gepakt en hebben we gezwommen in zee. Het is echt zulk lekker water dat je er zo anderhalf uur in blijft dobberen! Er liggen in het begin wel wat keien en Youri vindt dit niet echt prettig. Als we er weer uitgaan is Youri dan ook heel slim en laat zich meetrekken totdat hij bij de waterlijn is, slimmerd!

’s Middags hebben Jennifer en Daan een Quadtocht gemaakt. Een losse Quad huren kan niet. Je kunt alleen een vaste tocht maken met begeleiding. Twee andere jongens van Jennifers vriendengroep gingen ook mee. Jennifer en Daan hebben genoten, Jennifer mocht zelfs ook een stukje rijden, vet cool natuurlijk! Rond half 6 kwamen ze weer stoffig terug en namen meteen een duik in het zwembad.

Na Jennifer en Daan te hebben uitgezwaaid zijn wij (Youri, oma Annie en Es) naar het Sea Aquarium geweest. Youri was nl. een beetje klaar met het strand (het was ook erg heet vandaag hoor). Het Sea Aquarium zit aan het dolfijnentherapiecentrum vast en Ligt dus ook naast Lions Dive, wij hebben vrij toegang. Het is niet erg groot, ze hebben er flamingo’s, dolfijnen, haaien en zeeleeuwen. Verder hebben ze heel veel aquariums met mooie gekleurde vissen. Ook is er een bak met zeekomkommers (ja, ze bestaan echt hoor), zeesterren en zee-egels. Buiten ligt een boot, waar je in kunt en als je naar beneden gaat kun je verschillende vissen en zeeschildpadden zien. Op bepaalde tijden is het voedertijd of geven ze korte shows, maar als we eerlijk zijn, dan zijn de shows in Nederland stukken leuker hoor. Nadat we buiten in restaurant Augusto een lekkere mango smoothie gedronken hadden wilden we nog even kijken bij de zeeleeuwenshow. Deze show wordt echter gegeven, totaal uit de wind en zonder schaduw. Zo’n show is natuurlijk geen pretje om te zien in de tropische temperaturen die ze hier hebben. Ik heb dus alleen een paar foto’s buiten het hek genomen want als je binnen het hek was moest je de hele show van 25 minuten afwachten. De mensen op de tribune zaten allemaal met T-shirts over hun hoofd voor de hitte. Wij hadden daar echt geen zin in. Weer thuis hebben we nog in het zwembad gezwommen. ’s Avonds hebben we op ons terras gegeten. Na het eten hebben we geprobeerd om Youri op tijd te laten slapen, zodat hij morgen niet weer moe is, maar toch duurde het even voordat Youri in slaap viel.

Groetjes,

Youri, Jennifer, Annie, Daan & Es<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#22‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#22Happy Birthday

Curaçao 2010 Posted on Wed, August 11, 2010 04:50:32

10 augustus 2010

Hiep hiep hoera!! Vandaag hadden we feest want Daan was jarig. Bedankt voor alle felicitaties zowel via de weblog als via de mail, sms en de E-card! We hadden gebak gehaald maar helaas kwam er niemand op visite (valt weer tegen hoor van jullie, geintje). Daan werd vanmorgen wakker gezongen en we hadden op ons terras slingers en ballonnen opgehangen. Gister had Daan al een verjaardagscadeautje uitgezocht, een onderwater camera.

De therapie ging weer super vandaag. De concentratie in de kamer vooraf, was erg goed. Youri hielp goed met uitkleden en het aantrekken van z’n pak. Z’n T-shirt moet hij dan in Steffi’s hand geven en dat doet hij heel snel. Youri mocht weer kiezen wat hij wilde doen. Steffi vroeg hem of hij met de bellenblaas wilde spelen. Youri koos voor de NEE kaart. Dit deed hij ook bij de toren met lichtjes en muziek luisteren. Youri had nl. de piano al zien staan en wilde daar graag mee spelen. Toen hij zelf de piano wilde pakken vond Steffi dat niet goed omdat hij dat via de JA/NEE kaarten moest aangeven wat hij wilde en zette de piano weg. Youri’s ogen werden heel groot en toen Steffi aan Youri vroeg via de kaarten of hij met de piano wilde spelen, was de keuze snel duidelijk, een JA kaart.

Toen het tijd was om te zwemmen liep Youri vrolijk springend met Steffi naar het platform waar Sonya al met Papito wachtte. Toen Steffi aan Youri vroeg of hij met haar het water in wilde koos hij voor de NEE kaart, dus Steffi ging alleen. Voordat Steffi de vin van Papito pakte had Youri snel de JA kaart onder de Nee kaart vandaan gehaald. Wat een boeffie weer, want hij houdt Steffi gewoon voor de gek (en dat met een grote grijns!). Toen Steffi het nog een keer vroeg via de JA/Nee kaart ging Youri snel het water in. Youri had veel pret in het water en mocht weer allerlei spelletjes doen met Papito zoals Papito bubbels laten maken, zingen, snelle rondjes zwemmen, Papito omkeren tot een bodyboard en een echt bodyboard vasthouden en voort geduwd worden door Papito. Ook mocht Youri sushi geven. Papito komt dan met een bakje, in de vorm van een dolfijntje (hoe kan het ook anders), op zijn buik en daar heeft Sonya, de dolfijnentrainster, een visje in gedaan. Papito brengt het bakje dan naar Youri en Steffi en die geven dan het visje aan Papito, die vervolgens het bakje weer terugbrengt naar Sonya. Tijdens de pauze werd Youri z’n gezicht weer gemasseerd, Youri mocht zelf het voorwerp kiezen. Ook probeerde Steffi via een kauwslangetje met trillingen om Youri’s slikmechanisme te prikkelen zodat Youri meer gaat slikken en daardoor minder speeksel in z’n mond houdt. In het begin dacht Youri dat het een rietje was en begon eraan te zuigen maar toen hij doorhad dat hij erop moest bijten en dat het ging trillen, moest hij wel lachen. Op het eind probeert Sonya al een paar dagen om Daan nat te laten spetteren door Papito. Helaas voor Sonya is het nog niet gelukt, ook al spettert Papito wel heel erg hard.

Toen de therapie klaar was en Youri op weg was naar de douche, trok hij Steffi mee naar de wc ruimte. Steffi deed z’n pak uit en Youri wilde op de wc en ging plassen! Toeval?? Wel leuk hoor.

’s Morgens was er ook nog een gesprek met de logopediste, Maike. Dit gesprek hadden we aangevraagd voor tips ivm het kwijlen. Ze gaf goede tips die we zeker gaan uitproberen bij Youri.

Bij Youri werkt de impuls om te slikken waarschijnlijk op dit moment onvoldoende. Door bepaalde kleine oefeningen kun je dit proberen te verminderen zoals mond sluiten en je vinger onder de kin te leggen zodat je gaat slikken. Het is het proberen waard, toch?

Na de therapie was het tijd voor het ontbijt, daar worden we regelmatig vergezeld door verschillende hagedisjes en gekleurde vogels met de kleuren oranje/zwart en geel/zwart (=suikerdiefjes). Maar ook zitten er doodgewone duiven en mussen (moskies) hoor. Op de rotsen zitten vaak pelikanen.

Daarna hebben Jennifer en Daan een quad tocht geboekt voor morgenmiddag (11-08) en hebben we wat winkeltjes bekeken en op terras gezeten want ons huisje werd schoongemaakt. Toen dat klaar was, hebben we zoals gewoonlijk snel een duik genomen in de zee. Youri genoot met volle teugen en ging af en toe Papito nadoen door rondjes te draaien en te zingen. Jennifer moest helaas weer een vakantie vriend en vriendin uitzwaaien.

Eind van de middag zijn we met z’n vieren (Jen bleef bij het zwembad) nog even met de aircobus naar de supermarkt geweest want de koelkast was aardig leeg. Youri zat in een winkelwagen en we hadden een aparte voor de boodschappen. Youri vond het weg gezellig, even shoppen.

Omdat Daan Jarig was zijn we vanavond gezellig uit eten geweest bij Cabana, een sfeervolle tent op het strand, zo’n 7 minuten lopen. Youri had z’n Red Snappers heel snel op en ook de rest heeft heerlijk gegeten.

Daarna ging Jen met een stuk of 7 vrienden naar de filmavond op het strand bij Mambo Beach. Ze hadden stoelen met grote kussens gereserveerd op het strand. De film van vanavond is Moordwijven. Ook spotten we hier enkele bekende Nederlanders (voor al Jennifer hoor)zoals Barry Hay, Thomas Berge, Erik Hulzebosch en Jelle Klaasen (de darter). Jelle zit ook bij ons in het complex en zit regelmatig bij Jennifer en de rest aan de bar bij het zwembad.

Morgen weer een nieuwe update!

Ayo!

(doei)

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#21‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#21

<!–
WriteFlash('’);
//–>Een nieuwe therapiedag

Curaçao 2010 Posted on Tue, August 10, 2010 04:16:13

9 augustus 2010

Nou, Youri heeft het gered hoor, hij heeft geslapen van gistermiddag 4 uur tot vanmorgen half 7! Hij was dus lekker uitgeslapen vandaag tijdens de therapie. Voordat we naar Papito de dolfijn gingen hebben we nog even via de skype gepraat met de opa’s en Nelly. Youri ging nog even zwaaien voor de webcam.

De therapie ging weer prima, vooral in de kamer vooraf is Youri’s concentratie erg goed. Op het platform wordt Youri soms toch afgeleid door de spiegeling van het water of Papito (hij is ook zóóó leuk!). In de kamer mocht hij kiezen of hij muziek wilde luisteren (dat wilde Youri wel) en later of hij met de piano wilde spelen. Youri koos heel snel voor de piano en toen Steffi de piano na een paar minuten had weggezet en opnieuw vroeg of hij nog even wilde spelen pakte Youri al snel opnieuw het groene kaartje met JA erop. Ook met de emotiekaarten ging het goed, Youri pakte het blije kaartje toen Steffi vroeg of hij blij of verdrietig was. In het water moest Youri lang nadenken voordat hij het kaartje pakte dat hij met Steffi mee het water in wilde. Steffi heeft een nieuwe hulp, Judith, ze is de vervanger van Sanne, heeft pedagogie gestudeerd en blijft hier 3 maanden.

Youri heeft zich prima met Papito vermaakt in het water. Tijdens de therapie heeft Youri vrijwel de hele tijd zijn pet opgehouden. In de pauze werd Youri’s pet even naar achter gedraaid omdat Steffi dan zijn ogen beter kon zien. In het water koos Youri voor de bal en de ring waar Papito doorheen kon springen. Papito vond het een beetje eng en het duurde dus even voordat hij er echt doorheen probeerde te springen. Ook ging Papito zwemmen als een haai. Hij draait dan naar de zijkant en steekt 1 vin omhoog. Verder ging Papito voor Youri bubbels maken en zingen. Dat vindt Youri erg leuk. Ook heeft Youri vandaag heel goed zelf de vinnen geschud van Papito (hand geven) en kreeg hij een paar keer een dikke pakkerd. Youri weet inmiddels ook hoe hij Papito moet keren van buik naar rug. Hij duwt dan heel voorzichtig de bovenvin richting het water en dan draait Papito automatisch. Ook al is het soms de bedoeling dat er alleen een rondje gezwommen wordt, maakt Youri er alweer een bodyboard van (en een lol dat hij dan heeft ). Ook Jennifer heeft vandaag weer enkele knuffels van Papito gekregen en op het eind mochten zowel Jennifer als Youri Papito visjes voeren. Je moet de vis bij de kop pakken want een dolfijn wil het staartje als eerste hebben.

Na de therapie en het ontbijt hebben we snel een frisse duik in zee of het zwembad genomen. Youri heeft zich prima vermaakt in het water. Op het eind van de middag zijn we met de Pelican boot mee geweest. De boot was alleen gereserveerd voor mensen met een therapie kind. De vaart naar Willemstad, de Handelskade, het openen van de pontjesbrug was wel erg leuk, daarna ging hij een rondje door de grote haven, dat was iets minder interessant. Op de boot kregen we drinken en hapjes, verschillende pastechi’s . De boottocht duurde ongeveer 2 uurtjes. Op de terugweg werd het al aardig donker en Youri genoot van alle lichtjes. Weer thuis hebben we nog iets kleins gegeten, want we zaten allemaal nog vol. Daarna ging Youri lekker naar bed en lag al snel in dromenland.

Groetjes vanuit Curaçao!

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#20‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#20Een vrij weekend

Curaçao 2010 Posted on Mon, August 09, 2010 03:39:40

8 augustus 2010

In het weekend is er geen therapie, dus hadden we een vrij weekend. Youri en Jennifer gebruikten zowel de zaterdag als de zondag om even lekker uit te slapen tot een uur of half 10. Daarna was het toch echt tijd om te ontbijten.

Zaterdagmiddag was het iets bewolkt, dus tijd voor een beetje actie. Om 14.00 uur zijn we met de shuttlebus naar Willemstad gereden. Dit ritje duurt ongeveer een minuut of 8. Youri’s wagen paste er net aan in, dus gelukkig konden we die meenemen. De bus stopt in het hartje van Punda. Dat is een wijk in Willemstad dichtbij de beroemde Handelskade (die gekleurde huisjes). We hebben wat winkeltjes gekeken, de beroemde Koningin Emmabrug, ook wel pontjesbrug genoemd, overgelopen (die bevindt zich aan de voorzijde van de Handelskade) en een kleine markt bekeken. Toen we weer de brug terug overgelopen waren hebben we een terrasje gepakt voor de Handelskade. We zaten net, toen de alarmbellen begonnen te rinkelen om aan te geven dat de brug open ging. Je zag de mensen rennen over de brug, die nog snel van de brug af wilden of die nog snel wilden oversteken. Dit gebeurde terwijl de brug al open ging. Wij verklaarden die mensen natuurlijk allemaal voor gek! Vooral als je weet dat de brug heel snel weer dicht ging omdat het om een klein bootje ging welke door de brug moest.

Na onze frisse versnapering zijn we nog langs de drijvende markt gelopen. Dit is een markt met héél véél fruit en groente. Het ziet er heel leuk uit en je kijkt je ogen uit naar al dat fruit. Er staat zoveel dat je eigenlijk niet kunt kiezen. Daarna was het alweer tijd om terug te lopen naar de bus want die zou ons om 17.00 uur weer ophalen. Dichtbij de plek waar we opgehaald zouden worden is een Subway. Daar hebben we wat lekkere broodjes gehaald voor thuis. Toen we weer thuis waren hebben we eerst lekker gezwommen in het zwembad en daarna gegeten. Jen ging samen met haar vrienden en vriendinnen nog even lekker feesten op Mambo Beach.

Zondag hebben we lekker van het zonnetje genoten en veel gezwommen in zee. Daan heeft nog gesnorkeld en diverse vissen onder water bewonderd. Ook hebben we nog foto’s gekregen van iemand die vrijdag tijdens de duik foto’s had genomen, erg leuk.

Youri was er een beetje klaar mee vanmiddag en kon z’n draai niet echt vinden. Toen hij even in bed lag om een uurtje of 4 ’s middags had hij daarna geen zin meer om wakker te worden. Na diverse pogingen hebben we besloten om hem dan maar te laten liggen en hopen dat hij tot morgenochtend 7 uur blijft slapen!

Morgen begint alweer de 2de therapieweek. We hebben er zin in!

Groetjes!

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#19‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#19Parents Day

Curaçao 2010 Posted on Sat, August 07, 2010 05:02:16

6 augustus 2010

Vandaag was het de laatste dag van de 1ste therapieweek (wat gaat het snel!) en was het Parents day. Dat wil zeggen dat de pappa’s en mamma’s na de doksessie (pauze in het water) achter het platform mogen kijken. Erg leuk, omdat we nu ook van de andere kant foto’s konden maken en filmen.

Steffi, de therapeut was ook vandaag tevreden over Youri ook al had hij iets minder concentratie in het water dan de dagen er voor. In de kamer, voor het zwemmen met Papito, was Youri’s concentratie wel goed en koos hij alle plaatjes die bij de dierengeluiden hoorden goed uit, alleen bij het geluid van het schaap moest Youri goed nadenken welk dier of het was, maar uiteindelijk koos hij toch de goede.

In het water was Youri’s concentratie wat minder. Maar ook Papito was een beetje lui vandaag. Bij Youri kon je dat merken omdat het soms een beetje lang duurde voordat hij een plaatje uit koos. Bij Papito omdat die soms gewoon wat anders ging doen, dan dat er gevraagd werd.

Youri heeft vandaag weer gewerkt met de JA /NEE kaarten, plaatjes en de emotie kaarten. Bij de plaatjes kaarten mocht Youri uitkiezen wat Papito moest gaan doen bijv. ring gooien of ballen, visje geven of tong laten zien, rondje zwemmen of Papito laten springen. Youri koos voor de bal, tong laten zien en Papito laten springen. Ook mocht Youri Papito laten zingen. Youri moet dan erg lachen om de geluidjes.

Tijdens de doktijd (pauze) mocht Youri kiezen met welk voorwerp z’n gezicht wordt gemasseerd, met de bal of het staafje. Youri’s gezicht wordt gemasseerd onder andere voor het kwijlen en het stimuleren van de geluiden. Youri vindt de massage erg lekker en moet soms ook lachen omdat het een beetje kietelt.

Na de doktijd mochten wij naar achter om te kijken. Ondanks dat we een stukje achter het platform bleven, had Youri heel snel door dat wij aan de achterkant stonden. Na de doktijd vroeg Steffi aan Youri of hij mee ging een rondje zwemmen met Papito. Youri koos lachend echter voor de NEE kaart, dus Steffi ging alleen een rondje zwemmen. Toen ze het daarna nog een keer aan hem vroeg, koos Youri toch maar snel voor de JA kaart en ging het water in.

Na het zwemmen was er weer de nabespreking en het is heel leuk om te horen hoe enthousiast Steffi is over hoe het gaat. Helaas moesten we afscheid nemen van Sanne. Sanne is orthopedagoog en haar stage van 4 en een halve maand zit er op. Ze heeft nog 3 weken vakantie en vliegt dan terug naar Nederland. Jammer hoor dat ze niet nog een weekje kan blijven. We zullen haar missen volgende week!

Na de therapie en ontbijt hebben we op strand gezeten en gezwommen in zee. Jen ging zwemmen met haar vrienden en vriendinnen in het zwembad. Youri hield weer goed Daan z’n pet op in het water en hij zwom er vrolijk op los. Om 13.45 uur hadden we een duik middag. Eerst theorie, dan oefenen in het zwembad en daarna een duik in zee. Jen en Daan hebben gedoken in de zee, Es is niet verder gekomen dan het zwembad omdat ze zich erg onrustig voelde onder water. Daan en Jennifer hebben allerlei mooie vissen, grote zee egels en zwemmende inktvissen (inktvissen met vinnen aan de zijkant) gezien. Na de duiksessie hebben we lekker een milkshake aan de bar gedronken. Youri was ondertussen met oma in de zee aan het zwemmen. Die hadden gewacht tot dat Youri’s wagen weer terug gebracht was door de werklui van Lions Dive. Toen oma Annie nl. ’s middags met Youri van het zwembad naar het huisje wilde was ineens de zijstang gebroken. De wagen heeft wel veel pech hoor, deze vakantie! De mensen van Lions Dive hebben de wagen keurig gerepareerd, nu maar hopen dat er voor de rest geen problemen meer komen. Wij hebben bij thuiskomst ook nog maar snel een duik genomen. Daarna gezellie op ons terras gegeten. Jennifer at niet mee omdat ze met z’n tienen ergens gingen eten en daarna naar MAMBO Beach gingen om te party’en.

BON DIA allemaal

Groetjes,

Youri, Jennifer, Annie, Daan & Esther

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#18‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#18Family Swim

Curaçao 2010 Posted on Fri, August 06, 2010 03:33:53

5 augustus 2010

Hoi allemaal, hier weer een berichtje vanaf de zonnige Antillen.

Het was vanmorgen alweer vroeg warm, gelukkig stond er een stevige wind. Tegen achten kwamen we aan bij het CDTC centrum, waar Youri al snel met Steffi en Sanne naar binnen mocht voor een nieuwe sessie. En volgens Steffi en Sanne heeft Youri weer héél hard gewerkt!

De binnensessie duurt ongeveer een minuut of 25, daarna is de zwemtijd, dat duurt ongeveer een uur (met een korte pauze) en daarna gaat Youri nog even met Sanne mee naar binnen en hebben wij met Steffi de nabespreking, dat duurt ongeveer een kwartiertje. Ze waren ontzettend tevreden over Youri, zowel met zwemmen als de communicatie via de verwijzers. Als verwijzers werden de JA/NEE kaarten gebruikt en de emoties, een blije SMILE of een verdrietige SMILE. Tijdens het zwemmen had Youri het eindelijk voor elkaar hoor, Hij zat op de rug van Papito! Wat een boef weer. Ook kreeg Youri dit keer weer een paar handkusjes, mocht handen (vinnen) schudden en lag héél lief zijn hoofd tegen die van Papito, zóóó schattig. Wat ook heel leuk was, was dat Youri dit keer een echt bodyboard moest vasthouden en dat Papito dan ging duwen tegen de voeten van Steffi. Youri ging echt als speedy door het water en had de meeste lol. Verder moest Youri de stok vasthouden zodat Papito er overheen kon springen en heel veel rondjes zwemmen. Papito lag dan op z’n buik of op z’n rug. Dat Youri zich dan goed moet vasthouden, en dat dat best lastig is hebben we ’s middags wel gemerkt tijdens de Family Swim.

’s Morgens zijn we nog op zoek geweest naar een telefoon om te bellen naar opa Anton. Het heeft ongeveer een uur geduurd voor dat we een werkende telefoon vonden! Dat was geen pretje hoor in die hitte! Maar het is gelukt en oma Annie kon rustig een tijdje bellen naar Nederland. Wat een verassing voor opa. Toen we terug kwamen zat Youri met z’n koptelefoon op muziek te luisteren, iets wat hij eigenlijk nooit wilde, normaal gooit hij binnen enkele seconden dat ding alweer van zijn hoofd. Gister hield hij ook zomaar een tijd de pet van Daan op z’n hoofd (Youri heeft geen pet, wil hij nooit op) zowel op strand als in de zee en het zwembad.

Daarna was het toch echt tijd voor een “frisse” duik in de zee. In het water kan je nl. heel goed afkoelen en het lukt zelfs om met kippenvel uit het water te komen, wat trouwens heel snel weer verdwijnt als je afgedroogd bent hoor.

Om 15.45 uur moesten wij ons weer melden voor de Family Swim bij het CDTC. Wij Daan, Jen, Annie en Esther mochten nl. zwemmen met Papito terwijl Youri bij Sanne bleef. Het was echt een belevenis op zich. We moesten allemaal zwemvliezen aan en een drijfband om. Na de uitleg konden we het water in om met Papito te zwemmen en kunstjes te doen. Zo merk je, dat als je met hem mee mag zwemmen, je best wat vaart moet hebben om hem aaiend bij te houden, ook al past een dolfijn z’n snelheid aan, aan z’n zwemmers. Knap hoor, dat Youri dat al goed kan. Verder mochten we Papito voorzichtig omdraaien via z’n rugvin en dan op Papito’s buik verder zwemmen net als op een bodyboard. Ook mocht Jen nog de stok vasthouden zodat Papito er overheen kon springen, mochten we handen schudden, rondjes draaien, kusjes geven of ontvangen, Papito laten zingen en ook stak Papito nog even z’n tong uit naar Daan. Na ongeveer een half uur was de pret weer voorbij, mochten we allemaal nog even een visje geven en hem dag zwaaien. Helaas hebben we hier zelf geen foto’s van. Er zijn wel foto’s gemaakt, maar door een professionele fotograaf. Deze foto’s krijgen wij later deze week.

Weer thuis was het tijd om te chillen, skypen met Eugenie en Anton en eten maken.

Tot later!

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#17‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#17A New Sunny Day

Curaçao 2010 Posted on Thu, August 05, 2010 03:59:51

4 augustus 2010

Het was vandaag opnieuw een zonnige dag, en uhhhh!… ik moet zeggen dat we al aardig aan de warmte zijn gewend, zelfs Youri heeft minder moeite met de warmte.

Om 7 uur was het weer tijd om op te staan. Youri was dit keer gelukkig al voor de wekker wakker, dus dat scheelt weer. Eerst lekker in bad, kleren aan, zonnebrand smeren en een broodje naar binnen werken voordat het tijd was om naar de therapie te gaan. Het is hooguit 5 minuten lopen, een ideale afstand.

Youri had er weer zin in en heeft vandaag heel hard gewerkt! Eerst ging hij weer met Sanne en Steffi mee naar binnen. Ze gaan dan naar een kamertje in het CDTC gebouw en kleden Youri om (Youri moet zelf z’n t-shirt uit doen en aan Steffi geven) en daar doen ze nog wat oefeningen met verwijzers. Verwijzers zijn kaarten met plaatjes of JA en NEE waar Youri uit mag kiezen wat hij wil doen bijv. muziek luisteren of een verhaaltje, doorgaan met muziek luisteren JA of NEE. Youri heeft in het kamertje heel goed aangewezen wat hij wilde. Vooral toen hij voor de piano kon kiezen was de keuze voor Youri snel gemaakt. Ook de toren met lichtjes voor hij erg interessant. Gelukkig mocht de piano ook mee naar het platform.

Toen Youri naar het platform ging kwam er een verassing, Jennifer mocht ook mee naar het platform, ook wel het dok genoemd door de mensen van het CDTC. Dat wilde Jennifer natuurlijk wel! Jen zat naast Sonya de dolfijnentrainster en had het enorm naar haar zin. Ze kreeg een dikke pakkerd van Papito, mocht hem een hand geven, voelen aan z’n vinnen, kop en buik, ballen met Papito en hem een visje geven. Papito vond Jennifer wel erg leuk want hij ging meteen de bodem afstruinen voor een cadeautje voor Jennifer, een mooie steen, die natuurlijk wel mee naar Nederland gaat (hopelijk komt de steen door de douane hi,hi).

Ook Youri had het vandaag weer enorm naar z’n zin. Hij wil het liefst op Papito klimmen, maar goed dat mag nou eenmaal niet. Youri kan zichzelf al heel goed zelf vast houden als Papito rondjes zwemt. Ook als Papito op z’n rug zwemt, kan Youri hem goed vast houden. Het lijkt dan net of Youri op een bodyboard ligt. Toen Youri weer even het water uit was, was het dit keer geen tijd voor de massage maar voor communicatie. Youri moest weer uit 2 verwijzers kiezen wat hij wilde gaan doen. Dat was niet zo heel moeilijk want hij koos meteen voor de piano. Youri speelde er lustig op los en toen hij hem in moest leveren om weer het water in te gaan vond Youri dat geen goed idee en maakte dat goed duidelijk. Toen Steffi via de verwijzers JA (groene kaart) en NEE ( rode kaart) vroeg of hij nog even op de piano wilde spelen, koos Youri al snel voor de JA kaart. Youri speelde nog even op de piano en toen Steffi weer vroeg via de verwijzers of hij nu wel het water in wilde om met Papito te spelen vond Youri dat prima. Er werden nog heel wat leuke kunstjes gedaan en Jennifer verheugd zich nu al op aanstaande maandag want dan mag ze nog een keer mee op het platform. Maar ze hoeft niet zo heel lang te wachten want morgen hebben we een Family Swim, dan mogen wij Jen, Daan, Annie en Esther met de dolfijnen zwemmen. Youri wordt dan opgevangen door mensen van het CDTC. Super leuk vooruitzicht dus!

Na de therapie, lekker ontbeten en daarna was het tijd om te zwemmen. Als we terugkomen van de therapie dan is ons huisje al lekker schoongemaakt en elke dag krijgen we nieuwe handdoeken en schoon beddengoed, luxe hè! We hebben in zee gezwommen en in de schaduw onder de palmbomen gezeten. Jennifer vermaakt zich ondertussen prima met veel nieuwe vakantie vrienden en vriendinnen uit heel Nederland. ’s Middag s zijn Oma Annie en Esther nog even met de aircobus naar de supermarkt “Vreugdenhil” geweest voor een paar boodschappen. Weer thuis nog even een duik in het zwembad, eten maken, en een stukje schrijven voor het weblog.

Olaf, we zullen het gerecht pasteechi een keer uitproberen hoor. Ik heb het hier nog niet op de kaart gezien, maar komt goed! Jennifer doet niet mee met het broertjes/zusjes programma. Het programma is eigenlijk voor kinderen tot 12 jaar. Jen wilde zelf niet, maar ze vermaakt zich hier prima hoor! Aanstaande vrijdagmiddag gaan we een duik maken. Daan en Jen hebben mij ook gestrikt. O ja, jullie muggenmelk komt hier zeer goed van pas hoor (jammer genoeg)

Groetjes Es & de rest

PS : Joyce, nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je ondanks de vele regen op de camping er toch een gezellig feestje van gemaakt.

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#16‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#16De dikke smakzoen van Papito

Curaçao 2010 Posted on Wed, August 04, 2010 04:35:54

3 augustus 2010

Leuk hoor om jullie reacties te lezen!

Vanmorgen was Youri moeilijk wakker te krijgen. We hadden thuis nog een broodje en een beker yoghurt gegeven want met een lege maag zwemmen is natuurlijk niets. Na de therapie zouden we dan uitgebreid ontbijten bij Hemmingway waar elke dag ons ontbijtbuffet klaar staat.

Youri kwam eigenlijk nog moe bij de therapie aan en in het begin was dat in het water duidelijk te merken. Youri moest echt op gang komen en was in het begin een beetje boos. Gelukkig kon dolfijn Papito Youri al snel aan het lachen maken. Youri had over z’n wetsuite een drukvest aan, dit is omdat Youri dan zijn lichaam beter voelt. Wat gister nog niet goed lukte ging vandaag al een stuk beter. Youri moest nl. z’n voeten stil houden en dan ging Papito er tegenaan duwen. Gister trok Youri z’n voeten weg (misschien kietelt het wel een beetje hoor) maar vandaag hield hij z’n voeten een stuk stiller. Ook hield Youri een tijdje goed de vinnen vast. Dat is best wel knap omdat de dolfijn snel zwemt. Zelf een visje geven vind Youri nog wel een beetje griezelig zei Therapeut Steffi. Misschien omdat het een heel koud visje is. Tussendoor was er weer een lekkere massage voor Youri op het platform. Youri mag tussendoor ook kiezen welk materiaal er voor de massage gebruikt moet worden bijv. een zachte kwast of een harde borstel. Youri koos tot 2 keer aan toe voor de harde borstel. Tijdens de platform en watersessies moet Youri zo veel mogelijk zelf in en uit het water klimmen. Hij krijgt daarbij maar een klein beetje hulp. ’s Middags in het zwembad liet hij dat kunstje nog een paar keer zien. Als Youri klaar was met zwemmen, dan zwom hij naar de kant en probeerde er op dezelfde manier uit te klimmen. Toen de therapie bijna klaar was, kreeg Youri, net als gister, weer een dikke smakzoen van Papito, echt héél schattig om te zien hoor! Ondanks dat Youri moeilijk op gang kwam, was therapeut Steffi en Sanne toch zeer tevreden over Youri.

Na de nabespreking moesten we snel schuilen in het Sea aquarium (ligt naast het dolfijnentherapie-centrum) ivm een tropische regenbui. Deze buien (kort en heftig) beheerste vandaag een beetje het weer. Gelukkig duren ze kort, zodat we toch nog konden ontbijten. Het ontbijt is nl. van 7 tot half 11 ’s morgens en de therapie van Youri is ongeveer om 10 uur klaar. Veel tijd is er dus niet.

’s Middag hebben we een spelletje gedaan en Daan gecomputerd. Toen de regen echt voorbij was hebben we gezwommen in het zwembad. Eind van de middag zijn we nog naar een borrel geweest in hotel Dolfin Suites. Dit hotel ligt achter ons hotel. De borrel was georganiseerd door CDTC zodat de therapie gezinnen elkaar kunnen ontmoeten. Het was een leuke bijeenkomst, alleen waren er weinig Nederlandse gezinnen, het merendeel is Duits. Ook zijn er veel Duitse therapeuten in dienst van het CDTC maar ze kunnen allemaal diverse talen.

Na de borrel zijn we uit eten geweest . Nadat Youri de vangst van de dag had weggewerkt ging hij snel lekker slapen.

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#15‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#15De eerste therapiedag

Curaçao 2010 Posted on Tue, August 03, 2010 04:36:59

2 augustus 2010

Vanmorgen om 8.00 uur heeft Youri zijn eerste dolfijnentherapie gehad en het was echt super leuk!!

We hadden de wekker voor de zekerheid maar om 6.00 uur ’s morgens gezet maar eigenlijk waren we voor de wekker al wakker. Youri lag echter nog lekker te slapen en aangezien het even duurt voor hij ’s morgens wakker wordt had Daan hem uit de slaapkamer gehaald en op de bank gelegd. Gelukkig werd hij toen snel wakker. Om 7.00 uur zaten we aan het ontbijt (Jennifer en oma gingen wat later ontbijten) want om half 8 moesten we ons melden voor het anamnese (intake) gesprek met de therapeut van Youri voor de komende 2 weken. We werden buiten al opgewacht door Steffi en Sanne. Steffi is Youri z’n therapeut voor de komende weken, zij is een ergotherapeut. Tijdens het gesprek ging Youri met Sanne mee. Youri vond het allemaal prima en vermaakte zich binnen prima. Het was daar ook lekker koel vergeleken met buiten. Na het gesprek werd Youri water klaar gemaakt door Steffi en Sanne en toen wij Youri weer zagen had hij een wetsuite aan en mocht hij mee over de loopbrug voor een zwemgordel. Daarna mocht Youri dan eindelijk mee naar dolfijn Papito. Dit is Youri’s dolfijn voor de komende 2 weken.

Papito is een dolfijn van 5 jaar oud met een lange snuit, die in het dolfijnencentrum geboren is en die gek is op geluidjes maken en graag speelgoed naar kinderen komt brengen.

Youri mocht op het platform zitten met Steffi, Sanne en Sonya. Sanne schreef allemaal dingen op en Sonya is de dolfijnentrainster. Youri mocht al snel , met Steffi, het water in om met Papito te spelen en eigenlijk had Youri bij alles de meeste pret. Hij mocht Papito vasthouden en dan mee zwemmen. Tijdens het mee zwemmen wilde Youri steeds op de rug van Papito klimmen, die boef! Dat mag natuurlijk niet. Verder hebben ze met de bal gespeeld en moest Youri een stok vasthouden en dan sprong Papito er over heen. Als Youri met Steffi rondjes gingen draaien dan deed Papito ze na. Na 25 minuten had Youri een pauze op het platform. Youri kreeg een massage en ging daar lekker voor liggen. Ook mocht hij uit 2 bepaalde voorwerpen kiezen voor de massage. Na de pauze mocht Youri het water weer in om met Papito te spelen.

Na de therapie werd Youri gedoucht en kwam hij weer fris en fruitig naar ons toe. Hij mocht nog even met Sanne mee en wij hadden nog een na bespreking met Steffi. Zij was zeer tevreden en vond dat Youri het al heel goed had gedaan, zeker voor zo’n eerste keer. Hij was totaal niet bang, had de meeste pret en is geen enkele keer boos geweest. Ook niet toen hij uit ons zicht was. Echt toppie dus!

Omdat het platform waar Youri z’n therapie plaats vindt aan de voorkant ligt kunnen wij het heel goed bekijken vanaf de tribune aan de overkant van het water. Zo kunnen we dus goed filmen en foto’s maken. Het ligt alleen wel volop in de zon en ondanks dat we ‘s morgens vroeg therapie hebben is het toch al aardig warm, zo’n 32 graden, dus pet op, zonnebrand smeren en drinken mee. We hebben nu al een half uur film en heel veel foto’s en dit was pas dag 1. Maar ja, alles is leuk om te filmen en te fotograferen!

Na de therapie heeft Youri eerst nog een paar broodjes naar binnen gewerkt bij oma terwijl wij naar een informatiebijeenkomst van de therapie waren. Zo mochten we op het dok kijken. Dat ligt over de loopbrug aan de achterkant en ook daar krijgen kinderen therapie van andere dolfijnen. Elke dolfijn heeft z’n eigen platform. De andere dolfijnen heten Mateo, de oudste mannetjes dolfijn, Gee Gee, de moeder van Papito, Li-Na en Chabelita.

’s Middags zijn we lekker naar strand geweest, hebben we veel gezwommen en gesnorkeld. Ook zijn we nog naar het zwembad geweest. Om 9 uur viel Youri als een roosje in slaap.

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#14‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#14Lekker chillen op de Antillen!

Curaçao 2010 Posted on Sun, August 01, 2010 03:15:17

30 juli 2010

Vandaag een lekker relaxt dagje. We waren, op Youri na, allemaal weer op tijd wakker en Jennifer nam om 06.15 uur een lekkere duik in de Caribische zee. Youri hebben we om half 9 maar wakker gemaakt, die slaapkop. Tijdens het ontbijt was het alweer aardig heet, omdat de zon ook al volop aanwezig was.Na het ontbijt hebben we nog even salamanders en mooi gekleurde vissen en vogeltjes gespot en daarna zijn we snel onze zwemspullen gaan pakken om een lekker verfrissende duik te nemen in het zwembad. Youri was daar namelijk echt aan toe want hij werd steeds slomer door de warmte.’s Middags heeft Youri lekker in de suite vertoefd met oma, Daan ging snorkelen en Jen en Es gingen chillen onder een rieten parasol en om af te koelen was een frisse duik in het zeetje, van gemiddeld 27 graden, echt noodzakelijk. Ook hebben oma en Esther op het eind van de middag boodschappen gedaan. Dit gaat heel makkelijk, want er gaat een pendelbusje heen en weer vanaf Lion’s Dive naar de supermarkt. Dit busje gaat 2 keer per dag en in de supermarkt heb je een uur de tijd om je boodschappen te doen. Je denkt, tijd zat, maar als je er nog nooit geweest bent dan is het nog opschieten geblazen. Met boodschappentassen vol kwamen we weer bepakt en bezakt terug . Toen wij aan het boodschappen doen waren, was Youri met Daan aan de wandel om te kijken of je van Lion’s Dive naar Jan Thiel baai kan lopen. Dit ging helaas niet en als we die kant op willen zullen we toch een keertje met de bus of auto moeten. Op de terugweg kreeg de wagen ook nog een lekke band. Gelukkig waren ze bijna weer terug bij huis. ’s Avonds heeft Daan de band weer geplakt, er zaten wel 8 gaatjes in! Hopelijk houdt de band het de komende weken.’s Avonds hebben we macaroni gemaakt en als toetje yoghurt met banaan en een bak watermeloen. Daarna hebben Youri en Daan nog een duik in de zee genomen en hebben we met z’n allen om de beurt maar weer eens gedoucht om af te koelen.

Nou dit was weer een kleine update van ons dagje Curaçao. We moeten er nog wel aan wennen dat het bij jullie 6 uur later is dan bij ons hoor. Als wij onze ogen open doen dan zitten jullie al aan de lunch en terwijl ik nu dit stukje tik is het bij jullie al 3 uur ’s nachts.

De groeten maar weer!

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#13‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#13De vlucht

Curaçao 2010 Posted on Sat, July 31, 2010 05:20:39

30 juli 2010

Hoi allemaal, hier dan het eerste berichtje vanuit een zeer warm Curaçao!

Afgelopen donderdag zijn we om half 10 van huis vertrokken naar Schiphol. We werden uitgezwaaid door Niels, Mir & Storm en weggebracht door opa Anton, opa Jan & Nelly. Het inchecken van de koffers ging niet zo snel zodat we, toen we door de douane waren, nog maar een half uurtje over hadden. Dat werd dus even kort shoppen en een broodje wegwerken. Het inchecken in het vliegtuig verliep ook niet echt vlotjes. We hebben bijna een uur nodig gehad om in het vliegtuig te komen. Hierdoor had het vliegtuig wat vertraging en gingen we uiteindelijk rond 13.40 uur de lucht in ipv de geplande 12.45 uur. Gelukkig haalde het vliegtuig later de vertraging weer in en landden we rond 18.15 uur (=tijd Curaçao, 00.15 uur = Nederlandse tijd), na een tussenlanding op Aruba, op Curaçao. We hadden een goede vlucht en Youri heeft het supergoed gedaan. Af en toe een beetje opstandig omdat hij wilde staan en lopen, maar toen hij zag dat dat toch echt niet kon bleef hij keurig de hele reis zitten!

Vanaf het vliegveld op Curaçao werden we opgehaald door een taxibusje welke geregeld was door het CDTC (dolfijnentherapiecentrum) en naar ons appartement in Lions Dive bij Mambo Beach bracht. Daar aangekomen kregen we een “upgrading” naar een suite. Deze suite heeft uitzicht op zee, strand en palmbomen en een super groot balkon. Ondertussen was het Nederlandse tijd 03.00 uur geworden en werd het voor Youri (en eigenlijk voor ons allemaal) toch echt bedtijd. Toen Youri in bed lag, sliep hij meteen. Gelukkig is in het in Curaçao 6 uur vroeger zodat we toch nog een lange nacht konden maken . Helaas kwam van die lange nacht niet veel terecht want we waren, op Youri na, allemaal om 06.15 uur wakker ,Youri iets later. Waarschijnlijk toch een beetje last van een jet-lag? Jennifer en ondergetekende gingen maar een duik nemen in de zee en later gingen Daan en Jen nog even snorkelen en ze hebben al hele mooie vissen gezien. Tegen achten waren we allemaal present en zijn we gaan ontbijten. Het ontbijtbuffet is hier bij Hemmingway op het strand. Er stond voor elk wat wils dus een prima ontbijt voor iedereen.

De rest van de dag hebben we het maar rustig aan gedaan, even wennen aan de warmte, ook al was het een grotendeels bewolkte dag. Maar ja, wel met een graad of 32! ’s Morgens hebben we in het Sea Aquarium rondgekeken en een dolfijnenshow gezien. ’s Middags hebben Youri, Jen, oma Annie en Esther gezwommen in het zwembad terwijl Daan aan het skypen was met opa Jan & Nelly. Youri had de meeste schik in het water en zwom er lekker op los. Hij had alleen 2 zwem-vleugeltjes om, hield zijn hoofd goed boven water en z’n mond dicht zodat hij geen water binnen kreeg. Later die middag hebben we nog even de omgeving verkend en heeft Youri met Daan nog in de zee gezwommen. Ook dit vond Youri erg leuk. Weer in onze “suite” heeft Youri zich nog even afgespoeld in bad. ’s Avonds hebben we gegeten bij Hemmingway en nu dan nog even op ons terras een stukje tikken voor het weblog.

Aanstaande maandag om 08.00 uur gaat het gebeuren! Dan krijgt Youri z’n eerste dolfijnentherapie!

De groetjes van Youri, Jennifer, oma Annie, Daan & Es uit een warm Curaçao.

<!–
WriteFlash('http://curacao2010.visitegmond.nl/#12‘);
//–>http://curacao2010.visitegmond.nl/#12Hoever Dorpsfeest

Curaçao 2010 Posted on Sun, June 13, 2010 21:57:34

Vandaag zijn we verrast met een bezoekje van Olaf, Marion, Bjarne en Kjeld.

Olaf en Bjarne hadden namelijk als Duo opgetreden op het Hoever Dorpsfeest. Het geld wat ze hiermee hebben opgehaald, zouden ze schenken aan een goed doel, en dat is dus Youri’s DolfijnTherapie geworden. De opbrengst was € 259,63 !. Dit is echt ongelofelijk!!!!. Olaf, Marion, Bjarne en Kjeld onwijs bedankt voor jullie gift, maar nu mogen jullie echt niets meer doen hoor.Stichting Dolfinn

Curaçao 2010 Posted on Wed, May 05, 2010 19:15:21

Afgelopen week hebben wij te horen gekregen, dat de helft van Youri z’n therapiekosten, betaald zal worden door Stichting Dolfinn uit Heiloo. Wij zijn hier natuurlijk SUPERBLIJ mee!Het gaat nu echt beginnen

Curaçao 2010 Posted on Sun, April 12, 2009 22:51:09

Eindelijk is het dan zover. Youri kan zich opmaken om volgend jaar van 2 t/m 13 Augustus 2010 opnieuw een avontuur aan te gaan met dolfijnen. Dit keer echter geen hangen en een beetje spelen, maar een echte intensieve ontmoeting, in de hoop dat Youri daar een leuke tijd zal hebben, en daar iets kan leren waar hij voor langere tijd iets aan zal hebben. Via dit weblog zullen wij jullie op de hoogte houden van de weg naar Curacao.Bekijk ook eens ons Foto Album

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Thu, October 30, 2008 19:44:38

Willen jullie ons fotoalbum eens bekijken, klik dan hier

Kinderdroom heeft ook een filmpje geplaatst op YouTube.

<!–
WriteFlash('’);
//–>Clipje

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Wed, July 09, 2008 17:24:45

Hoi Luitjes,

Op NowLive wordt een veiling gehouden. Deze veiling zal ten bate zijn van Stichting Kinderdroom. Het clipje hieronder is gemaakt door een lid van het forum ter promotie van de veiling. Zelf vinden wij het clipje erg mooi geworden dus daarom zetten we ‘m ook maar even op de site. Op de site van Kinderdroom staan nu ook enkele foto’s en uitwerkingen op de Dolfijntherapie van andere Dolfijntherapie-gangers, die met ons mee waren.

Groetjes en mocht er meer nieuws komen over de aktiviteiten van Kinderdroom dan zal ik deze ook op de site plaatsen.

(Nowlive heeft een geweldig bedrag met hun veiling samen gebracht voor Stichting Kinderdroom)

De veiling van Nowlive heeft voor Kinderdroom een ongekend bedrag opgeleverd van 6700 euro, hiermee kunnen ze een heleboel dromen van kinderen waar maken.

<!–
WriteFlash('’);
//–>Weer thuis

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Tue, June 17, 2008 00:01:02

Maandag 16 juni

En daar zitten we dan weer, thuis op de bank en de koffers moeten nog uitgepakt worden. Maar eerst dit laatste stukje nog maar even tikken. Gister was de eerste dag zonder dolfijnentherapie. We hebben ‘s morgens dus maar even rustig aan gedaan. Rond het middaguur vertrokken Daan, Jennifer, Derek en Laura voor de allerlaatste keer naar Aqualandia voor de glijbanen en Youri vermaakte zich prima met het leeg halen van de keukenlades (de messen maar even in een hoog kastje gelegd). ‘s Middags nog even een wandelingetje gemaakt met Cindy en Dennis maar het was erg warm. Toen we terugkwamen hebben Youri en ik het zwembad bij het appartement lekker opgezocht. Zodra Youri in het water kwam begon hij met zijn hand op het water te slaan. Dit deed hij altijd als één van de eerste dingen als hij in het water was bij de dolfijnen, om ze te lokken. Maar helaas voor Youri kwamen er dit keer geen dolfijntjes. Dit moet hij toch wel een beetje vreemd gevonden hebben. Van al dat zwemmen krijg je lekkere trek, dus was het tijd voor chips. Nou dat ging er bij chipsmonster Youri wel in hoor! ‘s Avonds zijn we nog met zijn achten uit eten geweest (ons laatste avondmaal)en hebben we voetbal gekeken.
Vanmorgen was het vroeg dag. Koffers inpakken, broodje eten, de rest inpakken en dan om 12 uur beneden verzamelen om de sleutels van het appartement in te leveren en gezamenlijk naar het vliegveld in Allicante te rijden. We hadden allemaal weer braaf onze gele shirtjes aan. Op het vliegveld aangekomen, gingen de mannen de huurauto’s inleveren. Toen moesten we wachten totdat we konden inchecken. Dat duurde even en toen het eindelijk zover was schoot de incheck computer in de stress van zo’n grote groep, zodat het weer een tijd duurde. Uiteindelijk waren we dan toch allemaal onze koffers kwijt en konden we meteen door de douane. Ons vliegtuig ging met ongeveer een half uurtje vertraging omhoog, om om ongeveer 10 voor 7 op Eindhoven Airport weer te landen. Daar stond Eric ons op te wachten met een uitnodiging voor een bijeenkomst op korte termijn. Toen was het toch echt tijd om van iedereen afscheid te nemen en op huis aan te gaan. En nu zijn we dus weer thuis en kunnen net als alle andere gezinnen nog niet zeggen of de therapie gewerkt heeft (dit kan ook enkele maanden duren) Maar één ding weten wij alle vier zeker: WIJ HEBBEN ECHT 12 TOPDAGEN GEHAD MET EEN HELE GROEP LEUKE MENSEN!!!!!

Groetjes Youri Jennifer Daan & EsDe laatste dolfijnentherapie dag

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Sun, June 15, 2008 09:02:50

Zaterdag 14 juni 2008

Vandaag alweer de laatste dolfijnentherapie voor Youri. Wat is de tijd toch snel gegaan, maandagmiddag vliegen we weer terug naar Nederland. Maar goed zo ver is het nog niet. Vanmorgen heeft Youri eerst maar even uitgeslapen tot 9 uur. Het was gister natuurlijk wel een beetje laat geworden door de voetbal. Na dat Youri gebadderd en gegeten had was het inmiddels alweer tijd om op weg te gaan naar Mundomar voor het laatste half uurtje therapie.

Om half 1 stond Youri weer gereed in zijn wetsuite aan de poort waar Branco hem dan op komt halen. Als de poort weer dicht is zoeken wij gauw weer een goed plekje om Youri goed in de gaten te kunnen houden, te filmen en fotootjes te schieten. Eerst worden de dolfijnen begroet, daarna weer lekker zitten in het water en op het water slaan zodat de dolfijnen naar je toe komen. Youri vond het allemaal weer prachtig en moest heel erg lachen. Het is zo leuk om te zien dat hij zo’n lol in het bad heeft. Er zat nu geen leermoment in (plaatjes kijken in boekjes) maar Youri mocht een half uur lang met de dolfijnen spelen. Eerst zaten er 2 dolfijnen in Youri’s bad, een baby met de moeder. Maar na een tijdje ging er een tussen hek open en kwamen er nog 3 bij. Dat was volle bak, maar Youri vond het prima. Om 1 uur konden we Youri weer ophalen bij de poort en moesten na Eric en Roos nu ook Branco gedag zeggen, want de therapie zit er nu echt op. Jammer hoor!

Nadat we Youri weer aangekleed hadden hebben we nog naar de dolfijnenshow gekeken. En daarna zijn we nog bij de papegaaienshow geweest. Het was erg warm vandaag, dus hebben we maar vaak de schaduw opgezocht. Inmiddels was het alweer half 5 en vonden we het wel welletjes en zijn we naar huis gereden waar de meiden (jennifer & Laura) nog een duik in het zwembad hebben genomen.

’s Avonds hebben we nog een bezoekje gebracht aan de winkelstraten en boulevard in Benidorm. ( er was gisteren een grote ontruiming in Benidorm, maar daar hebben wij niets van gemerkt hoor) Wij zelf zitten in een buitenwijk van Benidorm (ongeveer 10 minuten rijden). Wat een mensenmassa loopt daar zeg! Maar wel gezellig!

Dit is ons laatste berichtje vanuit Benidorm. De allerlaatste zullen we tikken vanaf onze eigen bank thuis in Playa del Egmond.

De groetjes maar weerZoenen met een zeeleeuw!

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Sat, June 14, 2008 10:55:34

Vrijdag 13 juni 2008

Vanmorgen was het weer vroeg dag. We moesten nl. om kwart over 10 verzamelen bij het dolfijnenbad in Mundomar. Daar zouden de broertjes en zusjes van de therapiekinderen een verrassing krijgen. Deze verrassing was: Encounteren met de dolfijnen! Dit vonden ze natuurlijk erg VET! Ze kregen allemaal en wetsuite aan en om 11 uur was het dan zo ver en mochten ze naar het grote dolfijnenbad, waar ze al snel door een stuk of 5 dolfijnen begroet werden. Ook werd er van elk kind een foto gemaakt met een dolfijn. Ze mochten de rug en buik van de dolfijn voelen, de tanden bekijken, kusjes geven, zwaaien etc. Alle kinderen vonden het erg leuk, ook de kinderen die het afgelopen week al een keertje gedaan hadden.

Na het encounteren en bijkletsen ging Jennifer alvast met Laura en Dennis mee naar Aqualandia, het naast gelegen waterpark. Om stipt half 1 was het weer Youri’s therapietijd. Youri deed weer supergoed z’n best. Als hij nu wat water in z’n gezicht kreeg door de golfjes hield hij zijn mond dicht, terwijl die de vorige dagen nog open bleef en Youri hierdoor dus water naar binnen kreeg. Ja, ja hij wordt al een echte waterrat. Ook was er nu een babydolfijn in Youri’s bad. De babydolfijn wilde wel graag spelen maar wordt nog erg goed in de gaten gehouden door de moeder. Tussen de baden zitten hekwerken (om het bad groter/kleiner te maken). Youri vond vandaag het hekwerk wel erg interessant en dobberde er om zijn manier naar toe en hield het goed vast. Hierdoor was Youri wel wat minder fotogeniek want wij zagen Youri alleen vanachter de tralies. Youri vond het echter prachtig en vermaakte zich prima. Na de therapie en het omkleden was het tijd om afscheid van Roos en Eric te nemen. Zij vliegen morgenochtend (zaterdag) vroeg terug ivm een bruiloft.

Toen was het weer tijd voor Aqualandia. Om 4 uur hadden wij (Daan, Jennifer en ik) nl. een afspraak om met de zeeleeuwen te zwemmen. Youri zou eerst ook meegaan, maar omdat Youri er toch niet veel aan had, bleef hij gezellig bij Dennis en Laura aan de kant. Dennis z’n ouders Derek en Cindy gingen ons filmen en maakten foto’s. Dit hadden wij eerder in de week bij hun gedaan. We kregen dikke klapzoenen op onze wangen, mochten hem voelen, ringen gooien die dan weer teruggebracht werden en op een bodyboard liggen en dan ging de zeeleeuw duwen tegen je voeten waardoor je vooruit ging. Als je je hand omhoog deed dan duwde de zeeleeuw er tegen aan en dan draaide je gewoon rondjes. Ook zat er een fotomomentje in. En die foto’s waren natuurlijk weer super leuk! Het was echt een leuke belevenis. Na het zwemmen met de zeeleeuwen zijn we nog lekker in het park gebleven om te zwemmen. Het was ook zulk lekker weer, zo’n graad of 31.

Toen we weer rond 7 uur thuis waren was het uiteraard weer tijd voor het oranje T-shirt. We gingen eerst wat eten met z’n achten en dan meteen erachteraan voetbal kijken in hetzelfde restaurant, want daar hebben ze een groot scherm. We zaten daar met een oranje gekleurde tafel, en het was erg gezellig! De hele tent was voor Nederland. Na de voetbal was het voor de kids toch echt wel bedtijd en niet voor mij want ik moest dit stukje nog schrijven. Leuk hoor om ook jullie reacties te lezen!

GroetjesDolfijnentherapie, zwemmen, glijden en tapas eten

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Fri, June 13, 2008 07:40:54

Donderdag 12 juni

Ola, hier weer even een berichtje uit een zonnig Benidorm. Gister ging de therapie een beetje rommelig en was het erg onrustig in het water. Er waren soms weinig dolfijnen bij Youri in het bad en als ze er wel waren dan kwamen ze niet echt dichtbij. Dit kwam ook omdat ze constant opgejaagd werden door de dolfijnentrainers (ze zeggen dat ze in beweging moeten blijven, nou dat doen ze evengoed wel hoor). De andere kinderen hadden er ook last van dus Youri was gelukkig niet de enige, maar jammer is het wel. Ook al doet de therapie evengoed z’n werking. Na de therapie gingen we naar het naastgelegen aquapark. Daar was Jennifer

‘s morgens alvast naar toegegaan met Laura en Dennis. Dus ’s middags was de wisseling van de wacht en ging Dennis met z’n ouders naar therapie en bleef Laura bij ons. De warme dag werd een beetje in het water gegooid omdat er rond half 4 een plens water naar beneden kwam en onweer. Na een uurtje scheen de zon weer en was het park leeg. Dus nog snel een rondje glijbanen. Toen we op het eind van de middag samen weer naar huis reden, en een koppie gedaan hadden hebben de mannen bij de Take Away wat te eten gehaald. Thuis was het weer een gezellige boel, zo met z’n allen om de tafel op het balkon. Youri is nu ook steeds vaker op het balkon te vinden. Deze is doorzichtig en je kunt ver kijken, maar ik vind het toch wel eng hoor als hij zo dicht bij de rand staat. Ook had Youri binnen een pen gevonden en hij vond het wel erg leuk om die over de rand te gooien, en een lol dat hij had. We zijn dus gewaarschuwd, nu was het een pen maar de volgende keer een mobieltje of een Nintendo ds. Ook heeft Youri nog een nieuw trucje, hij trekt elke keer zelf z’n T-shirt uit! En dan is het zo weer laat.

Vandaag was de therapie een stuk leuker om naar te kijken. Youri deed weer blij z’n pak aan en zat nu in het bad welke het dichtst bij is, dus nog beter om te filmen en te fotograferen. Net als Youri hadden ook de dolfijnen er weer zin in. Er zwommen wel vijf dolfijnen in het bad. Ze kwamen heel dichtbij en maakten de mooiste sprongen. Erg leuk om te zien! Ze blijven gewoon heel leuk om naar te kijken ook al kunnen ze heel eigenwijs zijn. Youri drijft ook soms los in het water. Hij heeft alleen een drijfband om zijn middel en weet goed z’n hoofd boven water te houden, de knapperd. Hij drijft dan in het midden en de dolfijnen zwemmen gewoon rustig om hem heen. Ook klapt Youri regelmatig met z’n handen op het water en daar komen de dolfijnen dan ook weer op af. En Youri maar lachen! Op het eind zwaaien ze de dolfijnen weer gedag en is het half uurtje alweer om.

Na de therapie hebben we nog even een paar uurtjes vertoefd in het aquapark. Youri had ook wel zin om te zwemmen en heeft met Daan een aantal glijbanen uitgeprobeerd. Daarna met papa en Jennifer nog even in de watergrot en toen was het alweer tijd om te gaan. We moesten nl. weer om kwart voor 5 verzamelen bij de appartementen want we gingen weer stukje rijden de bergen in naar Benimantell (ongeveer een half uurtje). Daar hadden we een gezamenlijke tapas avond. Het restaurant was speciaal voor ons opengegaan dus we hadden de hele tent voor ons zelf. De meest lekkere hapjes kwamen voorbij, daarna een super smakelijk hoofdgerecht (iets met lam) en een zoete punt lemon gebak als toetje. We hebben gesmuld met z’n allen. Eigenlijk zouden we deze avond zelf betalen maar ook dit werd weer geschonken door Stichting Kinderdroom. Eric zou eigenlijk ook nog iets vertellen over de Stichting en wat de verdere plannen zijn etc. om een dolfijnencentrum te realiseren in Bern, Zwitserland. Dit ging helaas niet door (we waren nl. wel nieuwsgierig wat hij met ons van plan was) want Eric was niet helemaal lekker. Maar goed, dat komt dan wel bij onze gezamenlijke meeting in Nederland. Om half 10 waren we weer terug in ons appartement en gingen we nog even een drinkie doen bij de buren.

Adios

ps. Vienna, gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Super hoor, meid!Weer een topdag!

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Tue, June 10, 2008 23:00:42

Dinsdag 10 juni, een zonnige dag

Vanmorgen helaas wat problemen met het posten van het maandagbericht. Nu een nieuwe poging. We hadden ook niet veel tijd om het te proberen, want we moesten weer op tijd naar Mundomar. Jennifer en ik gingen nl. encounteren met de dolfijnen om 11 uur. Encounteren met dolfijnen is het spelen met dolfijnen vanaf de waterkant, je mag er helaas niet mee zwemmen. Maar ondanks dat was het echt ontzettend leuk. De dolfijnen waren ontzettend speels, soms ook eigenwijs en wilden vaak alleen maar kusjes geven. Echt schatjes! We leerden trucjes zoals ja en nee schudden, zingen, zwaaien etc. De dolfijnen hadden echt zin om te spelen. Helaas was het half uurtje zo weer voorbij en moesten we afscheid nemen van deze schatjes genaamd Maria, Angel, Eduardo en Aqua.

Toen we weer ongekleed waren was Youri alweer bijna aan de beurt voor de therapie. Youri had er zin in! Hij deed met blijdschap weer zijn wetsuite aan, net alsof wist wat er zou gaan komen. Hij stapte vrolijk door de deur naar het therapiebad en ging met Roos en Branco het water in en Youri had een half uur lang de meeste schik. Echt erg leuk om te zien. Youri vindt het allemaal prima als die grote dolfijnen om hem heen zwemmen en een kijkje dicht bij hem komen nemen.

Na de dolfijnentherapie hadden we in de papagaaienzaal in Mundomar een bijeenkomst met dolfijnentherapeut Branco. Hij ging ons uitleggen hoe de dolfijnentherapie werkt. Want het ziet er echt zo uit dat de kinderen gewoon een half uur met de dolfijnen aan het spelen zijn. Ook zei Branco dat de dolfijnen niet per se aangeraakt hoeven te worden voor de werking maar dat ze bij het kind zwemmen al voldoende is. De werking is nl. door de ultrasone signalen. Vleermuizen geven dezelfde signalen af, dus kunnen we ook met een vleermuis in het donker gaan zitten. Maar zeg nou zelf, wat is leuker met zo’n vleermuis in het donker of met zo’n schattige dolfijn in het water!

Na de uitleg gingen we nog even iets eten en bij vriend Dennis kijken, want daarna zouden we met de hele club een tochtje maken door de bergen, ergens iets drinken en dan weer terug.

Toen we rond half 8 weer terug waren, werd het toch echt tijd om iets te eten, lekker buiten op een terrasje, tussen de Spanjaarden met een grote flatscreen met Spanje-Rusland. Om 9 uur weer thuis, Youri naar bed, Jennifer kaarten schrijven, ik een stukje op de computer tikken en Daan foto’s uitzoeken. De groeten maar weer.Dol-fijn zo’n dolfijn!

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Tue, June 10, 2008 22:57:25

Maandag 9 juni

Na een troosteloze zondag, waar we bijna waren weg gespoeld uit Mundomar door de regen en het shoppen in de straatjes van Benidorm maar hebben uitgesteld, was het vandaag dan eindelijk zover, Youri mocht om 12.30 uur met dolfijnen zwemmen. Om half 7 ‘s morgens waren zowel Youri als Jennifer allebei al wakker, spanning? wie zal ’t zeggen. ’s morgens was het nog bewolkt en toen we om 11 uur naar Mundomar reden, zaten er zelfs wat spatten regen op de voorruit. Er was tegen ons gezegd dat we ruim op tijd aanwezig moesten zijn, want als je nog niet klaar was , dan gaat dat van je therapie tijd af. In Mundomar kwamen we zo’n beetje alle voorgangers van Youri tegen. Deze vonden het allemaal geweldig, ondanks dat het water koud was. Boven aangekomen, mocht Youri een wetsuite en surfschoenen aantrekken. Nog even wachten en toen was het toch echt half 1 en mocht Youri met begeleidster Roos (van st. Kinderdroom) en Branco de therapeut mee het water in. Youri vond het allemaal prima en zat de eerste tijd vooral in z’n eigen wereldje, lekker in het inmiddels doorgekomen zonnetje, terwijl er 3 dolfijnen langs hem zwommen. Na ongeveer een minuut of 10 kreeg Youri plaatjes te zien ( bij de oudere kinderen letters), dit doen ze voor de concentratie. Na dit leermoment gingen ze met z’n drieën naar een dieper gelegen water. Dit vond Youri wel interessant en hij zat dan ook vrolijk in het rond te kijken terwijl de dolfijnen nu om hem heen zwommen. Af en toe stopte Youri z’n gezicht in het water, of tikte hij met zijn handen op het water zodat de dolfijnen dichterbij kwamen. Youri vond het allemaal prima.

Wij konden alles goed zien, en mochten filmen en foto’s maken vanachter een houten afscherming. Je kan ook op een tribune zitten, maar dan zit je er iets verder vanaf. Ook Eric (st. Kinderdroom) filmt de hele week en maakt voor ons allemaal een film. Toen het half uur voorbij was kwam Youri weer door de houten poort naar buiten, met een heel blij gezichtje. Hij dacht waarschijnlijk: dat heb ik toch maar mooi gedaan, zwemmen bij die grote dolfijnen! Daarna lekker de wetsuite uitgedaan en Youri even onder de warme douche gezet. Toen Youri weer aangekleed was konden we meteen bij de dolfijnenshow kijken (deze is in hetzelfde bad als de therapie).

Na de dolfijnenshow was Youri’s Kinderdroom vriend Dennis aan de beurt voor de therapie. Hier gingen we ook nog even bij kijken. Maar Youri kon zijn ogen niet meer open houden en viel in zijn wagen in slaap. Toch wel vermoeiend zo’n dag!

Toen we allemaal klaar waren hebben we nog naar een zeeleeuwenshow gekeken. Vooraf mocht je nog op de foto met een zeeleeuw. Jennifer en Laura wilden dat natuurlijk wel en kregen nog een zoen van de zeeleeuw ook. Na de show kon je de foto bij de uitgang van het park kopen. Ze waren erg leuk, dus die konden we niet laten hangen.

Om half 6 reden we weer naar ons deel van Benidorm terug, dit is ongeveer een kwartiertje rijden bij Mundomar vandaan. Bij ons nog even door de straten gereden waar een groot scherm stond waar we vanavond voetbal konden kijken. We zouden met een hele groep gaan maar helaas vond Youri het wel welletjes en viel na het eten bijna om van de slaap. Dus ging Daan maar alleen met de rest mee. Jennifer en Laura vonden het ook wel best en bleven thuis spelletjes doen met de nintendo en kaarten. Gelukkig lieten ze de wedstrijd van Oranje hier wel op de televisie zien, want heel veel wedstrijden zitten achter een decoder.Zwemmen in Aqualandia

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Sat, June 07, 2008 22:34:49

Zaterdag 7 juni,

Een rustig dagje. Vanmorgen gingen Jennifer en Daan een onbeveiligd draadloos netwerk zoeken. Dit lukte al snel bij ons in de buurt en zo konden de eerste berichten op Youri’s weblog gezet worden. Terwijl die twee aan het klooien waren hebben Youri en ik de buurt verder verkend. ’s Middags naar Aqualandia geweest. Dit is een Waterpark welke naast Mundomar ligt en waar we gratis naar binnen mogen (ons gele shirt voor de zekerheid maar weer meegenomen). In het park werden door Jennifer en Daan een aantal spectaculaire glijbanen uitgeprobeerd. Ook kun je daar, uiteraard tegen betaling, 45 minuten met zeeleeuwen zwemmen. Je begrijpt dan dus wel wat er deze week nog op het programma staat. In het park kwamen we ook onze Kinderdroom maatjes Derk, Cindy, Dennis (13) en Laura (8) tegen. De meiden hadden elkaar meteen weer gevonden en gingen direct op pad door het park. Ook Youri heeft nog een frisse duik genomen, en vond daarna weer zijn plekje onder de parasol. Na Aqualandia nog even door het centrum van Benidorm gecrosst en daarna thuis lekker gegeten. Na het eten ging Youri al snel op de bank liggen om meteen in slaap te vallen, dus dan maar snel naar z’n bedje gebracht waar hij nu heerlijk ligt te tukken.Blog ImageHet waren 2 drukke dagen!

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Sat, June 07, 2008 11:38:22

Omdat we wilde voorkomen dat we donderdagochtend te laat op het vliegveld van Eindhoven zouden aankomen, zijn we op woensdagavond rond half 9 vertrokken naar onze Bed & Breakfast in Oirschot. Dit bleek geen gewoon pensionnetje te zijn maar een complete eigen boerderij met huiskamer, keuken 2 slaapkamers, luxe badkamer en tuin. De volgende morgen bracht de eigenaresse Jeanette ons een heerlijk ontbijt. Wat een luxe!

Om kwart over 9 reden we in de regen naar het vliegveld. Nadat Daan de auto op lang parkeren had gezet, gingen we op zoek naar de gele t-shirts van Stichting Kinderdroom. Deze waren op zo’n klein vliegveld niet te missen. Op de verzamelplek kregen we allemaal 2 gele

t-shirts met kinderdroom erop (die je meteen aan moest doen voor de herkenbaarheid), een pet en een envelop met informatie voor de hele week. Het is een groep kinderen met allemaal verschillende beperkingen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar. Toen alle 10 gezinnen er waren mochten we alvast inchecken. Dit duurde met zo’n grote groep wel even. We werden uitgezwaaid door Roos van St. Kinderdroom. Zij komt pas zondag ivm een bruiloft. Nadat we door de douane waren, en we eindelijk naar ons vliegtuig mochten duurde dat ook weer even, want met veel rolstoelen gaat dan niet zo snel. Maar goed, alle kinderen hielden zich super. Om 10 over één gingen we dan de lucht in, om dan om 10 voor half 4 te landen op het vliegveld van Alicante. De koffers waren er erg snel, maar het ophalen van de huurauto’s duurde weer erg lang. Toen iedereen eindelijk zijn auto had, konden we vertrekken. Eric (de man van Roos) reed onze stoet van Opel Combo’s voor naar de appartementen in Benidorm. Niemand wist waar we heen moesten dus we moesten achter Eric blijven, en aangezien ze hier toch iets anders rijden dan in Nederland was dat geen gemakkelijke opgave. Om half 7 kwamen we dan toch aan bij onze appartementen. We zitten in een mooi appartement, 9 hoog met uitzicht op zee. Nadat we onze spullen neergezet hadden, gingen we met Eric naar de supermarkt. Dit bleek een super groot warenhuis te zijn, waar je zo kon verdwalen (goed dat je dan een geel

t-shirt aan hebt) en er was geen nee te koop. Na de boodschappen, zaten we dan eindelijk rond half 10 aan ons avondeten om daarna lekker te gaan slapen. Wat een dag!

Vrijdagmorgen hadden we weer om 9 uur ’s morgens met Eric afgesproken omdat we dan eerst in Altea een gezamenlijk ontbijt hadden (erg lekker), op de terugweg langs een Hollandse supermarkt zijn gereden, en we bij Mundomar te zien kregen waar de dolfijnentherapie plaats zou vinden en waar je je van te voren kan omkleden. Je kan gelukkig van heel dichtbij de therapie meemaken, da’s wel erg leuk. Mundomar is echter ook een dierenpark en de dolfijnentherapie is helemaal boven in het park (het park loopt via een kronkelende hellende weg naar boven) dus met een stel kinderen die bij alle dieren willen kijken, duurt het even voordat je boven bent, maar vanaf nu mocht je je tijd zelf indelen, dus deden we rustig aan. Boven was het tijd voor wat drinken of een ijsje, het is hier nl. een lekker temperatuurtje van zo’n graad of 30 dus dat ging er wel in. Aanstaande maandag begint de therapie en Youri is om half 1 aan de beurt.

Na een tijdje rond gelopen te hebben in het park, reden we met een klein groepje weer terug naar ons appartement (zo’n 20 minuten rijden), waar het tijd was om te zwemmen en gezellig samen wat te drinken. Youri heeft heerlijk liggen dobberen in het water.

’s Avonds hebben we samen met een ander gezin nog wat bij het strand gegeten en de buurt een beetje verkent. Benidorm lijkt net op New York, alleen maar hele hoge gebouwen!

Groetjes vanuit een zonnig Benidorm!Het aftellen is begonnen….

Dolfijn Therapie Benidorm Posted on Fri, May 30, 2008 21:52:35

Nog 4 nachtjes en dan gaan we met Stichting Kinderdroom naar Spanje! Om kwart over 10 moeten we ons met 9 andere gezinnen verzamelen op vliegveld Eindhoven. Om 12.50 uur zullen we met Transavia vliegen naar Allicante. Daar staan de huurauto’s op ons te wachten, waarmee we naar ons appartement in Benidorm rijden. Vrijdagmorgen 6 juni, hebben we een gezamenlijk ontbijt. Verder kunnen we kijken waar de therapie zal plaats vinden en mogen we het weekend zelf indelen. Op maandag 9 juni zal de dolfijnentherapie voor Youri beginnen. We zijn erg nieuwsgierig wat Youri er van zal vinden, als jullie dat ook zijn, neem dan af en toe eens een kijkje op deze site. Wij zullen ons best doen om jullie een beetje te laten meegenieten van de dolfijnentherapie van Youri.

Blog Image

Blog Image